időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Hollik István: A jogállamisági jelentés egy hazugsággyűjtemény

Forrás: FACEBOOK
2020.09.30. 18:04

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebookon reagált a mai uniós jogállamisági jelentésre:

„Az Európai Bizottság új jelentése semmiben sem különbözik a Soros által korábban tollbamondott Tavares- vagy Sargentini-jelentéstől. Most is azért zsarolnak bennünket, hogy ne azt tegyük, amire a magyar emberek felhatalmaztak minket. Akárhány jelentést írhatnak, ez soha nem fog megtörténni! Nekünk Magyarország az első!” – írta a videójához a kormánypárti politikus.

Varga Judit szerint a jogállamisági jelentés valójában egy Soros-jelentés

A nyílt politikai zsarolásnak értékelhető jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik, amelyek közül 11 kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Varga Judit Facebook-oldalán éles kritikával illette az Európai Bizottság ma bemutatott jogállamisági jelentéseit. A tárcavezető – aki eddig is nyíltan vallotta, hogy semmi jóra nem számít a dokumentumtól – a magyar értékelővel kapcsolatosan kijelentette:

az abszurd és valótlan, így semmilyen politikai vitának nem lehet az alapja.

– A jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan – sorolta az igazságügyi miniszter. Az iromány forrásaira utalva kifejtette:

az uniós bizottság jelentését valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei.

Mint írta, a jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik, amelyek közül 11 kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Itthon a konzervatív nézetek is nyilvánosságot kapnak

Korábban beszámoltunk róla, hogy a jelentés leginkább kritikus része a hazai médiapiac állapotáról szól. Ezzel kapcsolatban Varga Judit a bejegyzésében emlékeztet:

Magyarország azon kevés tagállam egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben.

„A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz” – írja.

„A magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül” – tette hozzá a miniszter.

Támadás Magyarország ellen

Soros-szervezetek jelentéséből plagizált az EB alelnöke

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.