Környezeti vészhelyzetet rendeltek el az erdőtüzek miatt

Környezeti vészhelyzetet rendeltek el a terjedő erdőtüzek miatt a Brazília közép-nyugati részén fekvő Mato Grosso do Sul államban, ahol az év eleje óta 1,4 millió hektárnyi zöldterület vált a lángok martalékává.

Forrás: MTI2020. 09. 15. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendeletet Reinaldo Azambuja kormányzó írta alá azt követően, hogy az állam székhelyére, Campo Grandébe érkezett vasárnap a szövetségi polgári védelem titkára, Lucas Alves.

Az állam 79 települését sújtja az ország középső részében kialakult súlyos szárazság, ilyen körülmények között a tűz gyorsan terjedhetett az ország középső részén lévő államokban, Mato Grossoban, valamint az ország szívében fekvő Tocantins államban.

Negyvenhét éve nem tapasztaltak ilyen súlyos szárazságot a térségben.

Ezzel együtt Mato Grosso do Sul állam kormánya az állam nagyobb területein keletkezett tüzek kialakulásáért az embereket is hibáztatja.

A brazil környezetvédelem szolgálatai, valamint a hadsereg katonái hónapok óta vívnak heves küzdelmet a tüzek megfékezése érdekében.

A meteorológiai előrejelzések szerint a héten sem lesz eső, a régió egyes helyein pedig rendkívül magas hőmérsékleteteket mértek, ami tovább növeli az erdőtüzek kialakulásának veszélyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.