Rettenetes cápatámadás Ausztrália partjainál

Cápa ölt meg kedden egy férfit Ausztrália Goald Coast nevű városának turisták körében népszerű tengerpartjánál – közölték a hatóságok.

Forrás: MTI2020. 09. 08. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főleg a lábán súlyos sérüléseket szenvedett szörfözőt más hullámlovasok vitték a partra Greenmount Beachnél – mondta el Daren Brown, Queensland állam mentőszolgálatának szóvivője.

A mentősök már csak a 60-as éveiben járó férfi halálát tudták megállapítani a parton.

A cápáról egyelőre nem közöltek információt.

Amióta a város 85 strandját 1962-ben ellátták a cápák elleni védekezést szolgáló hálókkal és jelzőrendszerrel, ez a második halállal végződő cápatámadás a szörfösök és a búvárok körében különösképpen népszerű partszakaszon.

A térségben – a Nobby-strandon – legutóbb 2012-ben támadt cápa hullámlovasra, aki azonban túlélte a találkozást.

Ausztráliában idén ez volt a hetedik halálos cápatámadás a sydney-i Taronga állatkert nyilvántartása szerint, további hat személy sérüléssel megúszta a találkozást a tengeri ragadozókkal. Ez az egyik legrosszabb év a feljegyzések kezdete óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.