Sajtüzemet rongáltak meg vegánok Franciaországban

A vegánok a jelek szerint az erőszakot választották eszközül, hogy kinyilvánítsák a véleményüket. Egy párizsi sajtüzemet rongáltak meg a héten, olyan feliratokat festettek a kirakatra, mint például hogy a sajt egyenlő a vérontással – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 09. 03. 20:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizs huszadik körzetében vandalizmus ért egy sajtüzemet hétfőn. Ismeretlen tettesek összefirkálták a Les fromages de Gambetta üzletének kirakatát, és olyan üzeneteket írtak ki, mint például hogy „nem a te édesanyád, nem a te tejed”, illetve hogy a sajt egyenlő a vérontással, a tej pedig az erőszakkal.

A beszámolók szerint egyértelmű, hogy vegánok állnak a rongálás hátterében, erre utalhatnak a felfirkált kijelentések is. Eric Pliez, a kerület polgármestere szerint egyre gyakoribbak a hasonló bűncselekmények, a mostanit pedig megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte. Arra is rámutatott, hogy a támadás éppen egy válság idején történt, amikor a kereskedők már eleve nehéz helyzetben vannak.

A rongálást feljelentette Christiane Lambert, a legnagyobb francia mezőgazdasági szakszervezeti szövetség, az FNSEA elnöke is. Szerinte az eset hihetetlenül erőszakos és teljesen helytelen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.