időjárás 7°C Elza 2022. december 1.
logo

Sajtüzemet rongáltak meg vegánok Franciaországban

Forrás: V4NA Hírügynökség
2020.09.03. 20:59
Sajtüzemet rongáltak meg vegánok Franciaországban

A vegánok a jelek szerint az erőszakot választották eszközül, hogy kinyilvánítsák a véleményüket. Egy párizsi sajtüzemet rongáltak meg a héten, olyan feliratokat festettek a kirakatra, mint például hogy a sajt egyenlő a vérontással – írja a V4NA Hírügynökség.

Párizs huszadik körzetében vandalizmus ért egy sajtüzemet hétfőn. Ismeretlen tettesek összefirkálták a Les fromages de Gambetta üzletének kirakatát, és olyan üzeneteket írtak ki, mint például hogy „nem a te édesanyád, nem a te tejed”, illetve hogy a sajt egyenlő a vérontással, a tej pedig az erőszakkal.

A beszámolók szerint egyértelmű, hogy vegánok állnak a rongálás hátterében, erre utalhatnak a felfirkált kijelentések is. Eric Pliez, a kerület polgármestere szerint egyre gyakoribbak a hasonló bűncselekmények, a mostanit pedig megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte. Arra is rámutatott, hogy a támadás éppen egy válság idején történt, amikor a kereskedők már eleve nehéz helyzetben vannak.

A rongálást feljelentette Christiane Lambert, a legnagyobb francia mezőgazdasági szakszervezeti szövetség, az FNSEA elnöke is. Szerinte az eset hihetetlenül erőszakos és teljesen helytelen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.