időjárás 3°C Nándor 2021. October 19.
logo

A CDU éléről is kritizálják Katarina Barleyt

Magyar Nemzet
2020.10.07. 17:08
A CDU éléről is kritizálják Katarina Barleyt

Paul Ziemiak, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára is kritizálta Katarina Barley német szociáldemokrata politikust, amiért egy korábbi interjúban Magyarország, majd Orbán Viktor kiéheztetéséről beszélt.

Ziemiak a Twitter-fiókján osztott meg egy Barleyt bíráló posztot Michael Kretschmer szászországi miniszterelnöktől, amihez azt a véleményt fűzte:

elfogadhatatlan Katarina Barley megnyilvánulása.

Szerinte a vitákat ugyanis érvekkel kell folytatni, ezek pedig sosem lehetnek sértők vagy bántók másokra nézve.

.@MPKretschmer hat absolut recht! Die verbale Entgleisung von @katarinabarley ist nicht akzeptabel. Die aktuelle Debatte führen wir mit Argumenten. Besonnen, in der Sache klar, aber nie verletzend oder beleidigend. https://t.co/fg3nWWhgFv

— Paul Ziemiak (@PaulZiemiak) October 7, 2020

Írtunk róla korábban, hogy az Európai Parlament baloldali alelnöke a német Deutschlandfunk hírportálján közölt beszámoló szerint azt ecsetelte, hogy az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország, pénzügyileg ki kell éheztetni a jelenlegi jogállamisági vita margóján. Később a német országos közszolgálati rádió „javította a hibát”, szerintük Barley ugyanis a magyar kormány, kifejezetten Orbán Viktor pénzügyi kiéheztetéséről beszélt.

Az uniós parlamentben a lengyel kormánypárt kezdeményezte is, hogy a német szociáldemokrata alelnököt váltsák le a kirohanása miatt.

Berlin, 2019. május 26.
Katarina Barley igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) listavezetője a párt berlini székházában 2019. május 26-án, az európai parlamenti választások estéjén.
MTI/EPA/Hayoung Jeon
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon