A WHO szerint már az emberiség tíz százaléka fertőzött

A koronavírus általi megbetegedések száma sokkal magasabb lehet, mint ami a hivatalos statisztikákba kerül.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 10. 05. 18:42
null
A John Hopkins Egyetem koronavírus térképe, 2020. október 5. Fotó: Bendarzsevszkij Anton Forrás: John Hopkins Egyetem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Covid–19 koronavírus általi megbetegedések száma sokkal magasabb lehet, mint ami a hivatalos statisztikákba kerül – véli az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO rendkívüli helyzetekért felelős hivatalának a vezetője, Michael Ryan szerint valójában akár hússzor annyi beteg is lehet.

A Bloomberg amerikai hírügynökség értesülései szerint erről a szakértő a WHO egyik ülésén beszélt, ahol elhangzott,

hogy a Föld lakosságának mintegy tíz százaléka már áteshetett a koronavíruson – vagyis a WHO becslései szerint legalább 780 millió ember.

– A jelenlegi legoptimistább becsléseink is azt mutatják, hogy a világ népességének mintegy tíz százaléka elkaphatta a vírust – idézte Ryant a Bloomberg. Az ugyanakkor nem derül ki, hogy milyen számokkal számol a WHO egy pesszimista forgatókönyv esetén.

A John Hopkins Egyetem koronavírus térképe, 2020. október 5. Fotó: John Hopkins Egyetem

Az amerikai John Hopkins Egyetem számításai szerint a hivatalosan elérhető adatok alapján világszerte több mint 35 millióan kapták el a kórt, miközben a halálos áldozatok száma meghaladta az egymillió főt. A legtöbb fertőzést az Egyesült Államokban (7,4 millió ember), Indiában (6,6 millió) és Brazíliában (4,9 millió) regisztráltak.

Michael Ryan egy másik, két héttel ezelőtti nyilatkozatában azt mondta, hogy a Covid–19 halálos áldozatainak a száma akár kétmillió is lehet, mire széles körben elérhető lesz a koronavírus elleni vakcina.

A WHO szakembere szerint jelenleg Európában, Délkelet-Ázsiában és a Földközi-tenger keleti részén figyelhető meg jelentős növekedés a fertőzésekben, míg Afrikában és a Csendes-óceán nyugati részében jobb a helyzet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.