Deutsch Tamás helyretette a hazánkat pocskondiázó EP-képviselőt

Daniel Freund szerint Magyarországon lényegében minden uniós projektből lopnak.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 12:52
DEUTSCH Tams
Strasbourg, 2019. július 16. Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás a nemzetközi baloldal által folytatott, a kereszténydemokrata magyar kormánnyal szembeni támadások részének nevezte, így visszautasította a német zöldpárti EP-képviselő, Daniel Freund friss vádjait. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője egy nyilvánosságra került, a Magyar Nemzet által is látott levélben kifejtette: nyilvánvaló, hogy Freund a járványhelyzet közepette tett magyarországi útja azt a célt szolgálta, hogy aláássa hazánk tárgyalási pozícióját a keretköltségvetésről és uniós mentőalapról szóló, jelenleg is tartó tárgyalások során.

Freund a múlt héten járt Magyarországon, ahol Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel tárgyalt, valamint találkozott a Klubrádió szerkesztőségével, illetve Iványi Gábor lelkésszel is. A tanulságokat pedig a Euronewsnak úgy vonta le: „Magyarországon minden uniós projektből lopnak”

Iványi Gábor és Daniel Freund Budapesten
Fotó: Euronews / Daniel Freund

Freund a civil szervezetek forrásai, a sajtószabadság és a Budapestnek juttatott járványügyi segítség kérdésében is éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben. Deutsch Tamás levelében ezek mindegyikére válaszolt:

  • A Klubrádió ügyében a német politikus figyelmébe ajánlotta, hogy a csatorna a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint több alkalommal megszegte a médiatörvény rendelkezéseit. Abban azonban senki sem akadályozza meg a Klubrádiót, hogy sikeres pályázati részvétel után tovább szóljon ugyanazon a frekvencián, vagy akár elinduljon egy másik frekvenciára kiírt pályázaton.
  • Deutsch Tamás Iványi Gábor ügyére reagálva pedig arra emlékeztetett: a lelkész által működtetett civil szervezet, az Oltalom Karitatív Egyesület csak az elmúlt nyolc évben 2,5 milliárd forintnyi többlettámogatást kapott az illetékes minisztériumtól. Sajtóértesülések szerint a hajléktalanokat ellátó intézményeinek mégis komoly tartozásai vannak, ott áldatlan állapotok uralkodnak.
  • Budapest állítólagos kivéreztetéséről szólva kifejtette: Tarlós István a főváros vezetését 180 milliárdos tartalékkal adta át Karácsony Gergely főpolgármesternek. Míg a magyar kormány folyamatosan a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésén dolgozik, a főváros balliberális irányítói a rendelkezésére álló eszközök használata helyett inkább azzal vannak elfoglalva, hogy a külföldi barátaik előtt ostorozzák a kormányt.
  • Deutsch Tamás az Európai Parlament brüsszeli épületében szólal fel. Forrás: Európai Parlament

    A kormány hangos kritikusa

    Deutsch Tamás a német zöld politikusnak adott válaszát úgy zárja: „Sajnos a magyaroknak tragikus történelmi tapasztalata van a közel 76 évvel ezelőtti német megszállás, illetve az ország saját területén történő német fenyegetés okán, ezért visszautasítunk minden, erre emlékeztető imperialista arroganciát”.

    Daniel Freund az Európai Parlamenten belül is a magyar kormány egyik leghangosabb kritikusa, aki előszeretettel nyilatkozik a hazai balliberális sajtónak.

    A politikus az állam-és kormányfők nyári megállapodását követően például azt mondta a Népszavának: az EP mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minél erősebb jogállamisági feltételrendszert rendeljenek az uniós kifizetésekhez. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény margóján pedig az Azonnali.hu-t tájékoztatta arról, hogy az Európai Bizottságnál panaszolta be a szerinte nem a koronavírus, hanem a hazai ellenzék ellen küzdő magyar kormányt.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.