Nehezebb Trumpot támogatni, mint Bin Ladinnak lenni

A terrorvezér unokahúgát számos támadás érte, amiért kiállt az amerikai elnök mellett.

Magyar Nemzet
2020. 10. 10. 13:56
File photo of Osama bin-Laden in Afghanistan
OBAMA BINLADEN/ Fotó: Stringer .
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Több fájdalom ért amiatt, hogy Donald Trump támogatója vagyok, mint amiatt, hogy a Bin Ladin nevet viselem” – panaszolta a The Spectator című magazin hasábjain Noor bin Ladin, az egykori terrorvezér, Oszama bin Laden unokahúga. A 33 éves, Svájcban élő nő múlt hónapban tett közzé nyílt levelet az amerikaiaknak címezve, amelyben nyíltan vállalta, hogy az amerikai elnök lelkes rajongója. Most arról írt, számos támogató üzenetet kapott politikai színvallása után, ugyanakkor sok úgynevezett barátot is elveszített. Elmondása szerint még ennél is nagyobb arcul csapásként érte, hogy a közösségi médiában micsoda reakciók érkeztek a hírre, hogy Donald Trump elkapta a koronavírust.

„Néhányan olyan messzire mentek, hogy a halálát kívánták. Még Kim Dzsong Un is több együttérzést mutatott, mint becsmérlői”

– mutatott rá.

És hogy miért támogatja az amerikai elnököt? A nő méltatta, hogy szembe mert szállni Kínával, nem kezdett új háborúkba, rendezte a viszonyt Izraellel, kilépett a szörnyű iráni alkuból és legyőzte az Iszlám Államot. Noor bin Ladin nemrégiben a The New York Post című lapnak is interjút adott, amelyben úgy vélte, Ha Joe Biden jut hatalomra, újabb 9/11-hez hasonló támadások várhatók, csak Donald Trump tudja megvédeni az országot.

A hírhedt terrorvezér unokahúga már Svájcban látta meg a napvilágot. Édesanyja Carmen Dufour svájci származású szerző, édesapja pedig a terrorista Oszama bin Laden féltestvére, Jeszlám bin Ladin. Jeszlám az 1980-as évek közepe óta él Svájcban, ekkoriban ismerte meg feleségét és telepedett le az európai államban. Az üzletember 2001 áprilisában kapott svájci állampolgárságot, és korábbi nyilatkozatai szerint, bár arab családba született, a nyugati világ közelebb áll hozzá. A nő az interjúban arról is panaszkodott, hogy habár a Bin Laden család svájci tagjai másképp írják a családnevüket, mint az egykori terroristavezér, az amerikai repülőtereken így is szigorúan ellenőrzik őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.