Minnesota elvesztésétől tartanak Soros-szervezetek

Az elnökválasztás után komoly megmozdulásokra készülnek baloldali szervezetek Minnesota államban.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 10. 31. 16:54
TRUMP, Donald
Duluth, 2020. oktber 1. Donald Trump amerikai elnk sapkkat dob a tmogatinak a Minnesota llambeli Duluthban rendezett vlasztsi kampnyrendezvnyn 2020. szeptember 30-n. MTI/EPA/Craig Lassig Fotó: Craig Lassig Forrás: MTI/EPA/Craig Lassig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszivárgott dokumentumok tanúsága szerint a november 3-i elnökválasztás után komoly megmozdulásokra készülnek baloldali szervezetek Minnesota államban. Az ügy érdekessége, hogy az állam évtizedek óta a Demokrata Pártra szavaz, most mégis úgy tűnik, hogy ez megváltozik. A háttérben Soros György amerikai tőzsdespekuláns is feltűnik.

1972 óta először fordulhat elő, hogy a Demokrata Párt november 3-án elveszíti Minnesota államot. A 2016-os elnökválasztáson Donald Trump mindössze 45 ezer szavazattal maradt alul, így a radikális baloldal jogosan aggódhat. Az sem véletlen, hogy tegnap Joe Biden épp Minnesotában kampányolt, ráadásul Trump idén már négyszer járt az államban.

A Breitbart című amerikai portál által megszerzett dokumentumok szerint a TakeAction Minnesota nevű progresszív szervezet komoly mozgósításra készül a választások után. A leírtak értelmében arra számítanak, hogy a mozgósítás lehetőséget teremt majd zavargásokra, leginkább Minneapolis városában.

A felelősséget másra akarják kenni, jobboldali mozgalmakra mutogatnak, illetve a minneapolisi rendőrségre (MPD).

„A jobboldali erőszak lehetősége valós, valamint az is, hogy az MPD lehetővé tesz erőszakra való felbujtást” – írják.

Abban az esetben, ha Trumpot újraválasztják, a dokumentum szerint „stratégiai bomlasztásra” lesz szükség.

A TakeAction Minnesotát 2006-ban alapították, nagyjából húsz szervezet a tagja. A koalíció hivatalosan is kapcsolatban áll a Peoples Action és a CPD Action szélsőbaloldali szervezetekkel. Mindkettőt a Soros György által finanszírozott Democracy Alliance támogatja.

Fotó: MTI/EPA/Craig Lassig

Nem ez az első eset, hogy szélsőbaloldali szervezetek lázadásra készülnek. Korábban a ShutDownDC nevű csoport kezdett el terjeszteni egy dokumentumot, amelyben hasonlókat írnak.

Az útmutatót népszerűsítő e-mailben a ShutDownDC kijelenti: „Valószínűleg tömeges, hosszan tartó bomlasztó mozgalmakra lesz szükség országszerte annak érdekében, hogy megakadályozzuk azt, hogy Donald Trump elcsalja a választásokat és hivatalban maradjon.”

„Ahol lehet, ott kell lennünk az utcán, az autópályán vagy ott, ahol a hatalom, illetve a hatalmat gyakorlók vannak” – olvasható többek között a dokumentumban.

Soros György szervezetei nagyon komolyan készülnek a jövő keddre. A Protect the Results, illetve a Transition Integrity Project is kiveszi a részét a felkészülésből. Előbbi szintén tagja a Democracy Alliance-nak, utóbbit pedig Soros egyik szövetségese alapította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.