Trump nagyon jól van, legszívesebben elhagyná a kórházat

Az elnök az elmúlt éjszakát kórházban töltötte, miután koronavírustesztje pozitívnak bizonyult.

Magyar Nemzet
2020. 10. 03. 19:01
REED, Walter; TRUMP, Donald
Bethesda, 2020. október 3. Donald Trump amerikai elnök a Bethesdában lévõ Walter Reed katonai kórházba érkezik 2020. október 2-án. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertõzést állapítottak meg. Trump elõvigyázatosságból, orvosai tanácsára ment kórházba, ahol néhány napot tölt. MTI/AP/Jacquelyn Martin Fotó: Jacquelyn Martin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon jól van Donald Trump, aki az elmúlt éjszakát kórházban töltötte, miután koronavírustesztje pozitívnak bizonyult. A hírt az amerikai elnök orvosa, Sean Conley jelentette be szombati sajtótájékoztatóján. Mint mondta, nagyon elégedettek Trump állapotának javulásával. Az elnököt nem kellett oxigénellátásban részesíteni, egyáltalán nem esik nehezére a légzés, sőt az elnök maga azt mondta, már legszívesebben most elhagyná a kórházat.

Állapotáról az is kiderült, hogy az elmúlt 24 órában nem mértek nála lázat. Sean Conley azt is hozzátette: elővigyázatosságból szállították a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba. – Még csak 72 óra telt el a diagnózis óta, a Covid esetében az első hét – de különösen a hetedik és a tizedik nap közötti időszak – a legjelentősebb abból a szempontból, hogy milyen kimenetelű lesz a betegség – hangsúlyozta a szakember, aki egyelőre nem tudott választ adni arra a kérdésre: meddig kell az elnöknek kórházban maradnia. Trump a kórházban kialakított irodában végzi a munkáját. – Sem a lélegzetvétellel, sem a járással nem akadnak problémái – közölte Sean Conley.

Trumpot Remdesivirrel kezelik, ami eddig hatékonynak bizonyult a koronavírus leküzdésében. Mint megírtuk, az amerikai elnök az életkora, valamint a testsúlya miatt a veszélyeztetett kategóriába sorolható. Minél hosszabb ideig marad kórházban, annál bizonytalanabbá válnak az amerikai választással kapcsolatos előkészületek, de a betegsége a választás kimenetelére is hatással lehet. Erről itt írtunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.