A terrorhullám nem, a migráció viszont érdekli a LIBE-bizottságot

A Fidesz hiába kezdeményezte, hogy az EP szakbizottsága vitázzon a terrorfenyegetettségről.

Magyar Nemzet
2020. 11. 06. 14:45
Összehangolt, nemzetközi támadás indult Magyarország ellen Fotó: Fred MARVAUX Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem sikerül az Európai Parlament állampolgári jogi (LIBE) bizottságának napirendjére venni a terrorfenyegetettség ügyét

– erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, a LIBE egyik magyar tagja számolt be Twitter-oldalán. Mint azt írta, a baloldal megakadályozta az erre vonatkozó törekvéseiket. A képviselő mellékelt egy Juan Fernando López Aguilarnak, a LIBE baloldali elnökének címzett levelet is, amit Hidvéghi mellett többek között a néppárti francia Nadine Morano és Nicolas Bay, az Identitás és Demokrácia frakció francia tagja jegyez. A képviselők a szakbizottság jövő heti ülésén akarták viszont látni az egyre sürgető kérdést, mindhiába. – Amikor a Moria migránstábor leégett, bezzeg vitázni akartak – kommentálta Hidvéghi Balázs az ügyet.

A balliberális túlsúllyal működő LIBE – amely általában a magyar kormánnyal szemben is kritikus – jövő héten tartja következő, a járványhelyzet miatt online ülését.

Az e sorok írásakor ismert napirenden – noha a terrorizmus ügye nem került be – a képviselők a tervek szerint a mesterséges intelligenciáról, az EU költségvetésének és a jogállamiságnak a kapcsolatáról, illetve a migráció és az emberi jogok viszonyáról is tárgyalni fognak.

 

Lapunk is írt róla korábban, hogy az unió más intézményei sem reagáltak túl gyorsan a terrorhullámra: november 13-án, a tagállamok bel- és igazságügyi miniszterekeinek a brüsszeli találkozóján kerül legkorábban terítékre a kontinens biztonságának ügye. Emlékezetes, hogy a 2016-os – volumenében a bécsinél jóval nagyobb – brüsszeli merényletsorozatot követően mindössze két napig tartott, mire az illetékes minisztereket az EU egy asztalhoz ültette.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.