Biden fordított Georgiában és Pennsylvaniában is

Rendkívül szoros versenyben jelenleg kilencszáz szavazat választja el Bident Trumptól.

Magyar Nemzet
2020. 11. 06. 13:20
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Hinsdale, 2020. november 4. Kézzel számolják a szavazatokat a New Hampshire állambeli Hinsdale egyik szavazóhelyiségében 2020. november 3-án, az amerikai elnök-, valamint képviselõházi és részleges szenátusi választások estéjén. A voksoláson a hivatalban lévõ republikánus elnök, a 74 éves Donald Trump és demokrata párti kihívója, a 77 éves Joe Biden között döntenek a választók. MTI/AP/Kristopher Radder Fotó: Kristopher Radder
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfordult az elnökválasztás állása Georgia és Pennsylvania államban: Georgiában a korábban a republikánusok biztos bástyájának tartott szövetségi államban az első eredmények beérkezése óta Donald Trump vezetett, azonban ahogy érkeztek a levélszavazatok eredményei, Joe Biden egyre faragott a hátrányán. Magyar idő szerint délben a demokrata elnökjelölt megelőzte ellenfelét:

rendkívül szoros versenyben jelenleg kilencszáz szavazat választja el őket egymástól.

Kilencvenkilenc százalékos a feldolgozottság, és ezzel Trumpnak egyre kevesebb esélye maradt az újraválasztásra.

Időközben Pennsylvaniában is megfordították az eredményeket a demokraták: péntek délután lefaragva Trump korábbi nyolc százalékpontos előnyét Joe Biden már 0,1 százalékponttal – mintegy hatezer szavazattal átvette a vezetést. A feldolgozottság 98 százalékos.

Georgiával vagy Pennsylvaniával Bidennek meglesz a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazat. Trumpnak ugyanakkor az összes még állva maradt államban – Nevadában, Pennsylvaniában, Georgiában, Észak-Karolinában és Alaszkában is – is nyernie kellene a végső sikerhez.

A Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogató tüntetők az összes szavazat megszámlálását követelik az Arizona állambeli Phoenix-ben 2020. november 5-én Fotó: MTI/AP/Matt York

A jelenlegi állás szerint Trump győzelme szinte biztosnak mondható Alaszkában és Észak-Karolinában, de jelenleg vesztésre áll Nevadában és az említett Georgiában és Pennsylvaniában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.