Elszabadult a pokol Amerika utcáin: tűzijátékot dobtak Trump támogatói közé

Az amerikai mainstream média mélyen hallgat arról, hogy az Antifa és a BLM-mozgalom bűnözői bántalmazták a békés Trump-támogatókat.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzijátékot lőttek Donald Trump támogatói közé a hónapok óta tartó erőszakos megmozdulásokért felelős radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom tagjai

– adta hírül a Fox News. Az amerikai hírcsatorna tudósítása szerint szombaton történt, miután a hivatalban lévő amerikai elnök több tízezer híve vonult fel Washingtonban Trump elmúlt négyéves tevékenységét dicsőítve, illetve a választási csalások kivizsgálását követelve.

Amerikai sajtóbeszámolók szerint vasárnapra virradóra a békés demonstráció az ország számos pontján tömegverekedésbe torkollt a tüntetők és ellentüntetők között. Az erőszakos összecsapásoknak számos súlyos és könnyebb sérültje is van, a rendőrség összesen húsz embert vett őrizetbe különböző bűncselekmények és szabálysértések, köztük illegális fegyverbirtoklás miatt, több embertől lőfegyvert is elkoboztak.

Az összetűzések során négy rendőr is megsérült, az állapotukról azonban nem közöltek részleteket a hatóságok.

A legnagyobb káosz ugyanakkor az amerikai fővárosban alakult ki, ahol a Trump támogatói ellen felvonuló Black Lives Matter-aktivisták pirotechnikai eszközökkel, valamint üvegekkel dobálták az elnök híveit. A közösségi hálózatokra feltöltött videók tanúsága szerint miután Trump támogatói betértek egy, a Fehér Háztól pár háztömbre található étterembe, heves szóváltásokba keveredtek a BLM-mozgalom arra járó aktivistáival, akik közül az egyik egy tűzijátékot lőtt az étterem emberekkel teli teraszára. A Fox News azt írta, nem világos, hogy megsérült-e valaki az atrocitás során, a rendőrség azonban őrizetbe vette a támadót.

A támogatóit ért heves atrocitásokra maga az elnök is reagált a Twitteren, élesen elítélve az „antifa söpredéket”, amiért az ártatlan Trump-támogatókra támadtak.

A Trump-támogatók elleni erőszakkal kapcsolatban az elnök lánya, Ivanka Trump is megszólalt, elítélve a mainstream médiumok által alkalmazott kettős mércét, a vezető lapok ugyanis nem számoltak be a békés demonstrálók elleni támadásokról. Ivanka Trump a Twitteren azt írta:

Szégyenteljes és veszélyes, hogy a média szinte teljesen hallgatásba burkolózik a konzervatívok ellen elkövetett fizikai erőszakkal kapcsolatban. Csak képzeljék el, milyen felháborodás lenne, ha mindez fordítva történt volna.

Számos más konzervatív gondolkodó szót emelt az amerikai média kettős mércéje miatt. Doug Stafford politikai stratéga a mikroblogon azt írta:

Hallani akarom, hogy Joe Biden és Kamala Harris elítélik az Antifa és a BLM-mozgalom bűnözőit, akik ma békés tüntetőket bántalmaztak és zaklattak Washingtonban, beleértve időseket és a családokat is. Természetesen nem fognak, és ezt a média sem kéri számon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.