Pszichológiai hadviselést indítottak a Soros-szervezetek

Továbbra sem dőlt el, ki nyeri az amerikai elnökválasztást. Több államból is gyanús történéseket jelentettek, leginkább a levélszavazatok kapcsán.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 11. 06. 16:44
Soros György
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin) Fotó: Philippe BUISSIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezetek már hónapokkal ezelőtt megkezdték a felkészülést az amerikai elnökválasztásra, mindent megtettek, hogy sokan válasszák a levélszavazás lehetőségét. Most, hogy gyanús esetek történtek, a Soros-szervezetek kitartottjai megindították hadműveletük második szakaszát – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Továbbra sem lehet tudni, hogy ki nyeri meg az amerikai elnökválasztást. Több államból is gyanús történéseket jelentettek, leginkább a levélszavazatoknál.

Donald Trump már áprilisban figyelmeztetett azzal kapcsolatban, hogy a levélben beküldött szavazólapok jelentősen növelik a bűncselekmények és a választási csalás kockázatát.

Hasonlóan vélekedett Bill Barr, az Egyesült Államok igazságügyi minisztere is szeptemberben. Szerinte már 2009-ben arról lehetett hallani, hogy a levélszavazás csalásra ad lehetőséget, és a narratíva csak akkor változott meg, amikor a Trump-adminisztráció hivatalba lépett.

A törvények szerint a levélszavazatokat demokrata és republikánus megfigyelők is megnézhetik, de sok esetben utóbbiakat nem engedték ellenőrizni a szavazólapokat.

Rudy Giuliani, Trump ügyvédje szerint csak Philadelphiában százezer szavazólapot nem engedtek megnézni, így ezeket ki kellene venni az összesítésből.

A republikánusok azt szeretnék, hogy csak a legális szavazatokat számolják, míg a demokraták minden szavazatot megszámoltatnának.

Donald Trump arról beszélt, hogy ha csak a jogszerű szavazatokat számolják, akkor könnyedén nyer, ha az illegálisokat is nézik, akkor elcsalhatják a választást.

Joe Biden szerint az összes szavazatot meg kell számolni.

A levélszavazás melletti kardoskodás egyik legmeghatározóbb alakja Soros György volt, aki nem sajnálta a pénzt arra, hogy elérje céljait. A Soros-szervezetek pedig rákapcsoltak.

A levélszavazás egyik élharcosa a Brennan Center for Justice nevű szervezet, amely a New York-i Egyetem jogi karához tartozik. Az MRC nevű amerikai portál szerint 2000 és 2010 között a Brennan Center több mint 7,4 millió dollárt kapott a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF). A tőzsdespekuláns azóta sem állt le a szervezet támogatásával. A tavalyi pénzügyi beszámolójuk szerint az OSF 500 és 999 ezer dollár közötti összeggel támogatta őket. 2018-ban pedig több mint egymillió dollárral finanszírozta Soros a Brennan Centert. Pontos számokat nem közöltek.

A Soros-szervezetek, a Soros-hálózat tagjai pedig már a második lépésnél tartanak: minden levélszavazat számbevételét követelik, a Demokrata Párt akaratával megegyezően.

A MoveOn nevű szervezet a Twitter-oldalán olyan felvételeket kezdett megosztani, amelyen tüntetések láthatók. A megmozdulások célja, hogy az összes szavazatot számolják meg.

A Center for American Progress már májusban a levélszavazás fontosságát propagálta. A szervezet Twitter-oldalára azt írták ki, hogy „az összes szavazat megszámolása fontosabb, mint a gyors választási eredmény”.

A Priorities USA egyenesen azt állította közleményében, hogy Donald Trump demokráciaellenes támadása veszélyes és felelőtlen. Leírták azt is, hogy amikor az összes szavazatot megszámolták, Joe Biden fog nyerni.

A NARAL nevű szervezet verssel buzdít az összes szavazat megszámolására.

A Soros-alapítvány sem akar kimaradni a történetből. Az OSF az American Civil Liberties Union bejegyzését osztotta meg, amely szerint a választásnak akkor van vége, ha az összes szavazatot megszámolták – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.