A Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány elleni vizsgálatról

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat razziát tartott a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) épületében november 30-án 8 óra 30 perctől. Az intézményt teljesen lezárták. A céljuk a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány átvizsgálása volt. A kapuknál körülbelül 15 fő jelent meg, közülük négyen teljes fegyverzetben – írja a Kárpátalja.ma.

Forrás: KARPATALJA.MA2020. 12. 01. 11:34
null
A főiskola vezetőségének tájékoztatása az SZBU vizsgálatáról Forrás: Kárpátalja.ma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átvizsgálás helyszínein, a jótékonysági alapítvány igazgatói és munkatársainak irodáiban az intézmény részéről öt fő jelenhetett meg: Farkas-Kordonec Gabriella és Kozák Andrea jogtanácsosok, Vajdics Jároszláv, ügyvéd, Kohut Attila, gazdasági rektorhelyettes és Hiába Krisztina, az alapítvány munkatársa.

A főiskola vezetőségének tájékoztatása az SZBU vizsgálatáról
Fotó: Kárpátalja.ma

Az SZBU katonái házkutatási paranccsal érkeztek, mely dokumentumot a Zaporizsjai Bíróság Zsovtnevi kerülete adott ki november 23-án. Megjegyzendő, hogy a jogszabályok szerint csak akkor adhat ki más megye ilyen típusú dokumentumot, amennyiben az érintett intézmény, vagy annak valamely munkatársa zaporizsjai illetékességgel rendelkezik, vagy valami okból oda köthető. A jogtanácsosok szerint ez a feltétel nem adott, ezért ez esetben valószínűsíthető a politikai indíttatás. Érthetetlenül állnak a tények előtt, hogy hogyan kerülhetett az ügy egy Kárpátalján kívüli bírósághoz.

Az egész napos házkutatás során a jótékonysági alapítvány szobáit, irodáit vizsgálták át tüzetesen. Az ellenőrzés során a számukra fontos dokumentumokat és a merevlemezeket lefoglalták.

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola

Az eredeti cikket ITT olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.