Magyar tiszt lehet az új szlovák rendőrkapitány

Ketten maradtak az országos rendőrkapitányi posztért folytatott küzdelemben.

Forrás: parameter.sk2020. 12. 12. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Országos Rendőrkapitányság vezetésével megbízott Peter Kovařík és a Lynx Commando különleges alakulatot vezető Hamran István közül kerülhet ki az új országos rendőrkapitány – írja a parameter.sk.

Ezt Barbara Túrosová, a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője közölte. Hozzátette, ők ketten teljesítették a funkcióhoz szükséges feltételeket, rajtuk kívül két további jelentkező akadt.

Peter Kovaříkot Milan Lučanský távozása után, szeptember elejétől bízták meg a rendőrkapitányság ideiglenes vezetésével. Már több mint 30 éve dolgozik a rendőrségnél, miközben itt már többféle funkciót is betöltött. Az ezt megelőző időszakban a Kormányhivatal korrupcióellenes osztályának volt a vezérigazgatója, illetve ezzel párhuzamosan volt a Kormányhivatal Biztonsági Tanácsának hivatalvezetője.

Hamran István már 2011-től a Lynx Commando vezetője. A Radičová-kormány idején Jaroslav Spišiak országos rendőrkapitány nevezte ki őt erre a posztra. Tibor Gašpar alatt is ezen a poszton maradt, noha 2018-tól, miután Gašpar távozott, bírálta őt, mondván, hogy mások voltak az elképzeléseik a Lynx Commando működéséről. Rajtaütéseik száma is azt követően nőtt meg, hogy Gašpar lemondott. Az Aktuality.sk-nak adott interjújában beszélt arról is, hogy Gašpar annak idején meg akart szabadulni tőle, de utódja, Milan Lučanský is akadályozta a bevetéseiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.