Nincs járvány, tömegek ünnepeltek Új-Zélandon + videó

A járvány visszaszorulásának köszönhetően nem volt szükséges korlátozni a rendezvényeken részt vevők létszámát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 31. 13:55
null
Auckland, 2020. december 31. Emberek nézik az év utolsó naplementéjét az Auckland közelében fekvõ Piha Surf Klubban 2020. december 31-én. MTI/AP/NZ Herald Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncertekkel és tűzijátékokkal köszöntötték csütörtökön a 2021-es új évet Új-Zélandon, ahol a koronavírus-járvány visszaszorulásának köszönhetően nem volt szükséges korlátozni a rendezvényeken részt vevők létszámát. Az országban több mint egy hónapja nem észleltek helyi koronavírus-fertőzést.

Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben látványos fényshow-val ünnepeltek a városkép fontos elemeinél, a Harbour Bridge és a Sky Tower környékén, éjfélkor – közép-európai idő szerint délben – pedig ötperces tűzijáték kezdődött. Megtartották Új-Zéland legnagyobb hagyományos szilveszteri rendezvényét, a háromnapos Rhythm and Vines zenei fesztivált is Gisborne város mellett.

Új-Zélandon a szigorú járványellenes korlátozásoknak köszönhetően csak 2162 koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel idén, és 25 ember halálát okozták a fertőzés szövődményei. Legutóbb november közepén regisztráltak egy esetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.