Újra megjelent a koronavírus Kínában, máris szigorítanak

Országszerte mindössze húsz esetet regisztráltak a tájékoztatás szerint, a közelgő Holdújév miatt azonban Peking bekeményít.

2020. 12. 26. 19:32
A medical worker in protective suit conducts nucleic acid testings for residents at a residential compound in Wuhan
A medical worker in protective suit conducts nucleic acid testings for residents at a residential compound in Wuhan, the Chinese city hit hardest by the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, Hubei province, China May 15, 2020. REUTERS/Aly Song TPX IMAGES OF THE DAY - RC2SOG9X5AD3 Fotó: REUTERS/Aly Song TPX IMAGES OF THE DAY - RC2SOG9X5AD3
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínában arra kérik a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat sem az elkövetkezendő újévi, sem a februári holdújévi ünnep alatt. A kínai helyi vezetők ezt azután tanácsolták, hogy pénteken húsz új koronavírusos esetet jelentettek országszerte – írja a hongkongi székhelyű South China Morning Post.

Az új koronavírussal fertőzöttek elkülönítőjében itat meg egy beteget egy védőruhás nővér a Hupej tartománybeli Vuhan egyik kórházában 2020. február 6-án. Egy évvel ezelőtt ebben a kínai városban azonosították először az azóta világjárvánnyá vált koronavírust Fotó: MTI/EPA/FeatureChina/Jüan Cseng

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szombaton közölte, hogy az új esetszámok közül nyolc ember belföldön fertőződött meg – hatan Liaoning tartományában, ketten Pekingben. A további tizenkét személy külföldön kapta el a vírust.

A legszigorúbb intézkedéseket az ünnepekre nézve Peking vezette be:

a fővárosban korlátozni fogják az emberek számát a tömegközlekedési eszközökön, a holdújévi eseményeken résztvevők számát pedig lecsökkentik, ha egyáltalán megtartják a rendezvényeket.

Az ország többi részében, beleértve Liaoning, Sanhszi és Kuangtung tartományát szintén azt tanácsolták a lakosoknak, hogy mellőzzék a lakóhelyükön kívüli utazásaikat, ha azok nem létfontosságúak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.