időjárás 4°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Lecsapott a Twitter-cenzúra a jobboldali párt oldalára

Forrás: v4na hírügynökség
2021.01.31. 17:09
Lecsapott a Twitter-cenzúra a jobboldali párt oldalára

Migránsokhoz köthető bűncselekmény-statisztikákat idéztek, gyűlöletbeszédre hivatkozva cenzúrázta őket a Twitter. Az amerikai választások óta egyre bátrabban cenzúráznak a közösségi oldalak, ezért számos ország közös fellépést sürget – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A zsidózás belefér, de a statisztikák már gyűlöletkeltők a Twitter szemében.

A VOX spanyol jobboldali párt ellen indított újabb cenzúraakciót a közösségi oldal, miután az vitába keveredett a szocialista kormányzattal. Santiago Abascal pártja arról akart párbeszédet kezdeményezni, hogy Spanyolországban jelenleg rendkívüli méreteket ölt az iszlamizáció, és a kormány olyan problémákat ignorál, mint a bevándorló-hátterű emberekhez köthető jelentős bűnesetszám.

Mivel a kormány a hagyományos médiumokon lejárató kampányt indított a párt ellen, a VOX a közösségi oldalakon próbált válaszolni. Az egyik tweetjében például azt írta a katalóniai és kanári-szigeteki bevándorló bűnözésről, hogy „ezek a csoportok a lakosság 0,2 százalékát teszik ki, mégis a panaszok 93 százaléka hozzájuk köthető”. A Twitter azonnal reagált is, és jelezte a párt felé, hogy fiókjának bizonyos funkcióit felfüggesztette gyűlöletbeszédre hivatkozva.

A közösségi oldal úgy vélte, hogy az ilyen „gyűlölködő” magatartás ellenkezik a felhasználási feltételekkel.

Santiago Abascal, a VOX elnöke saját oldalán jelezte, érdekes, hogy amikor a kormány által fizetett médián a miniszterelnök lejárató hadjáratot indít a VOX ellen, a Twitter cenzúrázza a párt fiókját, ami miatt reagálni sem tud az őt ért vádakra.

Bár az ilyen „gyűlölködésre” gyorsan reagál, a Twitter mégis megtűr számtalan olyan fiókot, ami nyíltan antiszemita és neonáci tartalmakat oszt meg a „BurntheJews” és „heilHitler” tagekkel, és tavaly még bocsánatot is kellett kérnie, amiért külön hirdetési szolgáltatásokat biztosított a neonáci és iszlamofób célcsoport számára.

Az egyre bátrabb online cenzúra ellen több ország is fellépett, Lengyelország például törvényben akarja biztosítani, hogy a közösségimédia-szolgáltatók ne tudjanak olyan tartalmakat törölni, amik nem törvényellenesek, Magyarország pedig vizsgálóbizottságot állított fel, hogy javaslatokkal szolgálhasson egy közös uniós szabályozás kialakítására.

Az eredeti cikk a V4NA oldalán jelent meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.