Lecsapott a Twitter-cenzúra a jobboldali párt oldalára

Migránsokhoz köthető bűncselekmény-statisztikákat idéztek, gyűlöletbeszédre hivatkozva cenzúrázta őket a Twitter. Az amerikai választások óta egyre bátrabban cenzúráznak a közösségi oldalak, ezért számos ország közös fellépést sürget – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 01. 31. 17:09
null
Barcelona, 2020. oktber 12. A VOX spanyol prt egyik tmogatja nemzetiszn zszlval a kezben a Barcelonban tartott tntetsen 2020. oktber 12-n, Spanyolorszg nemzeti nnepn. Ezen a napon orszgszerte arrl emlkeznek meg, hogy a spanyol korona szolglatban ll Kolumbusz Kristf, az amerikai kontinens olasz szrmazs felfedezje 1492. oktber 12-n elrte a Bahama-szigeteket. MTI/EPA-ANSA/Toni Albir Fotó: Toni Albir Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zsidózás belefér, de a statisztikák már gyűlöletkeltők a Twitter szemében.

A VOX spanyol jobboldali párt ellen indított újabb cenzúraakciót a közösségi oldal, miután az vitába keveredett a szocialista kormányzattal. Santiago Abascal pártja arról akart párbeszédet kezdeményezni, hogy Spanyolországban jelenleg rendkívüli méreteket ölt az iszlamizáció, és a kormány olyan problémákat ignorál, mint a bevándorló-hátterű emberekhez köthető jelentős bűnesetszám.

Mivel a kormány a hagyományos médiumokon lejárató kampányt indított a párt ellen, a VOX a közösségi oldalakon próbált válaszolni. Az egyik tweetjében például azt írta a katalóniai és kanári-szigeteki bevándorló bűnözésről, hogy „ezek a csoportok a lakosság 0,2 százalékát teszik ki, mégis a panaszok 93 százaléka hozzájuk köthető”. A Twitter azonnal reagált is, és jelezte a párt felé, hogy fiókjának bizonyos funkcióit felfüggesztette gyűlöletbeszédre hivatkozva.

A közösségi oldal úgy vélte, hogy az ilyen „gyűlölködő” magatartás ellenkezik a felhasználási feltételekkel.

Santiago Abascal, a VOX elnöke saját oldalán jelezte, érdekes, hogy amikor a kormány által fizetett médián a miniszterelnök lejárató hadjáratot indít a VOX ellen, a Twitter cenzúrázza a párt fiókját, ami miatt reagálni sem tud az őt ért vádakra.

Bár az ilyen „gyűlölködésre” gyorsan reagál, a Twitter mégis megtűr számtalan olyan fiókot, ami nyíltan antiszemita és neonáci tartalmakat oszt meg a „BurntheJews” és „heilHitler” tagekkel, és tavaly még bocsánatot is kellett kérnie, amiért külön hirdetési szolgáltatásokat biztosított a neonáci és iszlamofób célcsoport számára.

Az egyre bátrabb online cenzúra ellen több ország is fellépett, Lengyelország például törvényben akarja biztosítani, hogy a közösségimédia-szolgáltatók ne tudjanak olyan tartalmakat törölni, amik nem törvényellenesek, Magyarország pedig vizsgálóbizottságot állított fel, hogy javaslatokkal szolgálhasson egy közös uniós szabályozás kialakítására.

Az eredeti cikk a V4NA oldalán jelent meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.