időjárás 15°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Newsmax: Balosok állhatnak a zavargások mögött

Forrás: newsmaxtv.com
2021.01.08. 12:12
Newsmax: Balosok állhatnak a zavargások mögött

Mélyen megdöbbentette a szerdai washingtoni eseménysorozat az amerikai Newsmax csatorna műsorvezetőjét. Greg Kelly szerint az erőszakos tüntetéseknek nincs helyük egy olyan demokráciában, mint amilyen az amerikai.

Greg Kelly azt is felvetette, hogy tervezett akció és spontán megmozdulás is történhetett. Érdekesnek találta, hogy korábban több száz tüntetést tartottak Donald Trump mellett, valamennyi békés volt, a mostani viszont erőszakba torkollott.

– Rengeteg ember sétált a Capitolium környékén, én magam is láttam, mindenki békésen korzózott. Mielőtt bármi is történt volna, más csatornák hírolvasói már arról beszéltek, hogy tömegek gyűltek össze és tüntetés robbant ki.

Radikális baloldali férfit fogtak el a Capitolium ostroma után

Úgy tűnik nem csak Trump támogatói vettek részt az akcióban.

Az internetre felkerült fotók szerint az épületben feltűnt az Utah államból származó John Earle Sullivan is, aki egy ismert baloldali, Black Lives Matter aktivista.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek a médiumok mintha várták volna, hogy történjen már valami. Kinek lehetett érdeke az erőszak? Talán a baloldali antifa mozgalomnak?

– tette fel a kérdést a Newsmax műsorvezetője, majd hozzátette, hogy a balliberális fősodratú sajtó tavaly nyáron sem volt korrekt, mert a BLM-tüntetések nyomán kialakult erőszak miatt Donald Trumpot tette felelőssé.

A csatorna egy másik műsorvezetője is elfogadhatatlannak nevezte az erőszakot. Felháborítónak tartja továbbá, hogy szélsőséges elemek rendőrökre rontottak rá, nem tartották be a törvényeket, és megrohamoztak egy ikonikus épületet. Szerinte ez a radikális csoportok sajátossága.

Visszautasítjuk az antifa és a BLM-mozgalmat egyaránt, ahogy az általuk alkalmazott taktikát és a rombolást is

– jelentett ki Sean Spicer.

Helyszíni beszámolók a capitoliumi véres összecsapásról + galéria

A több száz, békésen tárgyaló politikus és más jelenlévők hirtelen megrémültek: a padok és asztalok alá bújtak, miközben a Nemzeti Gárda tisztjei gázálarcokat osztottak ki nekik, és könnygáz bevetésével igyekeztek feloszlatni a tüntető tömeget. A politikusok éppen az elektori szavazatokat hitelesítették, amikor egyszer csak megjelent a tiltakozó tömeg, majd hirtelen üvegcserepek és betört épületajtók borították a padlót – ilyen és ehhez hasonló helyszíni beszámolókról adtak hírt az amerikai sajtóorgánumok azután, hogy négy órán át tartott a washingtoni Capitolium szerdai ostroma.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.