Newsmax: megalázták a gárdistákat Biden beiktatásán

Gorka Sebestyén szerint növekedni fog a faji feszültség, az erőszakot a demokraták tették elfogadottá.

Forrás: Newsmax2021. 01. 26. 11:35
Szijjártó Péter; Gorka Sebestyén
Washington, 2017. március 22. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én. MTI Fotó: KKM Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tíz hónapig dúlt az erőszak Amerika-szerte, 3 milliárd dollárnyi kárt okoztak, harminc amerikait megöltek, akik fele fekete volt. Miért nem vezényelték ki akkor a Nemzeti Gárdát?

– tette fel a kérdést a magyar származású brit-amerikai biztonságpolitikai szakértő és Donald Trump leköszönt amerikai elnök egykori tanácsadója, Gorka Sebestyén, utalva a Capitolium épülete előtti, január 6-i zavargásokra. A politikus a Newsmax amerikai hírcsatornán adott interjút.

Gorka politikai színjátéknak nevezte Joe Biden demokrata elnök beiktatási ünnepségét. A szakértő elmondta, hogy jóval nagyobb létszámú katonát vezényeltek ki a fővárosba, mint ahány amerikai katona Afganisztánban, Irakban és Szíriában összesen szolgál, a politikus védelmére négy méter magas szögesdrót kerítést húztak fel, és lezárták az összes hidat.

– Steve Cohen képviselő azt mondta róluk, hogy ezek a fehér férfiak Trumpra szavaztak, így akár terroristák is lehetnek, inkább rúgjuk ki őket egy parkolóházba

– magyarázta Trump egykori tanácsadója, hogy Biden avatási ünnepsége előtt miért kellett a katonáknak parkolóházban pihenniük, ahol sem ételt, sem italt nem kaptak, és összesen két illemhelyiség jutott mintegy ötezer katonára.

Gorka Sebestyén szerint képmutatás Joe Biden és a demokraták politikája
MTI-fotó: KKM

A politikus szerint a Biden-adminisztráció alatt a béke és egység időszakának kellene lennie – ahogy arra kampányában több ízben utalt a Demokrata Párt –, ehelyett azonban berlini falat próbálnak emelni az Egyesült Államokban. Gorka elmondta, hogy az elkövetkező években várhatóan növekedni fog a faji feszültség országszerte, amiért nem a jobboldal lesz a felelős, hanem az a párt, amely az erőszakot elfogadottá tette. Trump egykori tanácsadója azt javasolja az amerikai állampolgároknak, hogy legyenek aktívak a politikában és induljanak a helyi hivatalokért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.