Newsmax: sok múlt a hatóságok fellépésén a Capitoliumnál

A konzervatív hírcsatorna szerint a rendőrök szándékosan engedhettek be tüntetőket az elzárt területekre.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 9:40
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Washington, 2021. január 7. Az amerikai nemzeti gárda tagjai kiszorítják a Donald Trump republikánus párti amerikai elnök mellett tüntetõ embereket a washingtoni Capitolium környékérõl 2021. január 6-án. Ezen a napon ült össze a kongresszus, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden gyõzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét, de az ülést szünetelteni kellett, miután Trump támogatóinak egy csoportja betört az amerikai törvényhozás épületébe. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok múlt a hatóságok fellépésén, hogy az erőszakos tüntetők bejuthattak a Capitoliumba szerdán. Az amerikai törvényhozásnak saját rendőrsége van, akikre most bírálatok özöne zúdul, amiért nem tudták biztosítani az épületet. A Newsmax amerikai konzervatív hírcsatornának nyilatkozó két republikánus képviselő azonban védelmébe vette a fegyveres testületet. A beszélgetések összefoglalói magyar szinkronnal az alábbi videóban is megtekinthetők:

– Kiáltásokat és detonációkat hallottunk, majd mindenki kapott gázálarcot. Azt kérték tőlünk, hogy álljunk készenlétben, és tegyük majd fel a védőfelszerelést, mert az épületet ki fogják üríteni. Senki sem tudta, hogy mi történik, viszont hallottuk a könnygázgránátok robbanását – idézte fel Ronny Jackson republikánus képviselő a Capitolium szerdai ostromát, melyet az ország egyik legőrültebb napjaként írt le.

– A fegyveres erők tagjai mindent elkövettek, hogy garantálják a politikusok biztonságát – erősítette meg tapasztalatait Madison Cawthorn, egy másik republikánus honatya is. Hozzátette, minden jogi eszközt bevetettek, hogy megakadályozzák Joe Biden elnökségét, ám elbuktak, kimerítettek minden lehetőséget.

– Tovább kell lépnünk. Arra kell törekednünk, hogy többet ilyen ne forduljon elő. Meg kell őriznünk a választások tisztaságát

– magyarázta.

Ha az épületben a hatóságok szavatolták is az emberek biztonságát, az utcán nem. A Newsmax szerint egyes rendőrök szándékosan engedték be az elzárt területre a tüntetőket. Miközben a hírcsatorna elítélte az erőszakot, egy korábbi műsorban azt is felvetették, a baloldal állhat a zavargások mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.