Soros György fia, Alexander Soros a „demokráciát félti”

Soros György amerikai tőzsdespekuláns fia, Alexander Soros a Twitter-oldalán mondta el véleményét az Egyesült Államok helyzetéről. Eszmefuttatásában szóba került George W. Bush is, akinek a 2004-es újraválasztását az apja megpróbálta meggátolni – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 01. 21. 15:24
null
Forrás: twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap beiktatták hivatalába Joe Biden amerikai elnököt és Kamala Harris alelnököt. Az esemény Soros György fiát, Alexander Sorost is megihlette, aki a Twitter-oldalán elmélkedett a történtekről.

„Új nap ez Amerikában, de a trumpizmus és a fehér felsőbbrendűség velünk maradt”, kezdte eszmefuttatását a fiatal trónörökös.

Alexander Soros felemlegette, hogy amikor George W. Bush hivatali ideje lejárt, sokan azt mondták, ő volt minden idők legrosszabb elnöke, és úgy tettek, mintha ilyen vezetőség többet nem kerülne a Fehér Házba.

„George W. Bush-nál nem jöhet rosszabb, mondtuk. De rosszabb lett Donald Trump megválasztásával” – írta Soros György fia.

Az ifjabb Sorost elszomorítja, hogy azt kell mondania, hogy Trumpnál is jöhet rosszabb a jövőben, ha „megismételjük a múlt hibáit”. Soros arra kérte a demokratákat, hogy ezt véssék az eszükbe a következő 2-4 évben.

„A demokráciánk a tét” – zárta a bejegyzést Soros.

Köztudott tény, hogy a Demokrata párt egyik legbőkezűbb támogatója Soros György, így nem véletlen, hogy a fiának George W. Bush jutott eszébe. A Politico című lap számolt be róla, hogy Soros a fiatalabb Bush elnök megbuktatására 2004-ben 27 millió dollárt szentelt. 2016-ban a Soros Fund Management 22,1 millió dollárt adományozott Hillary Clintont támogató szervezeteknek, republikánus kötődésű alakulatok egy centet sem kaptak. A tavalyi elnökválasztáson azonban már nem bízta a véletlenre a kimenetelt, a Democracy PAC nevezetű politikai akcióbizottságán keresztül 77,7 millió dollárt költött.

Az sem véletlen, hogy Alexander Soros ennyire örül a Biden-adminisztrációnak. Öt évvel ezelőtt ugyanis a Soros Fund Management 5 400 dollárral támogatta Kamala Harris kampányát – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.