Abortusz és nemváltás területén „élen jár” ez a szervezet

A Planned Parenthood klinikáiról az embereknek először az abortusz jut az eszükbe, sokak szerint azonban a szervezet működése már nem csak erről szól. A Planned Parenthood mára az egyik legnagyobb, nemváltáshoz szükséges hormonkészítményeket „kínáló” szereplő az Egyesült Államokban.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 02. 13. 15:54
null
A Planned Parenthood oldalán kiemelt szolgáltatás az abortusz Forrás: plannedparenthood.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Planned Parenthoodról (PP) a legtöbb embernek az abortusz jut eszébe, a szervezet klinikáin ugyanis futószalagon végzik a terhességmegszakításokat. Most arra is fény derült egy valamikori PP-munkatárs nyilatkozatából, hogy nemcsak az elvégzett abortuszok számában jár élen a szervezet, hanem a transzideológia támogatásában is.

Az egyébként Soros György milliárdos spekuláns anyagi támogatását is élvező Planned Parenthood egykori munkatársa szerint a transznemű (vagy magukat annak gondoló) fiatalok a szervezet fejősteheneivé váltak.

A nő név nélkül adott interjút Abigal Shrier író-újságírónak. Mint elmondta, reprodukciós egészségügyi asszisztensként dolgozott az egyik klinikán, az volt a dolga, hogy hormongyógyszereket írjon fel olyan tinédzser lányoknak, akik fiúnak érezték magukat, és ezért „gyógyszereket” kértek.

Az egykori munkatárs beszámolója szerint orvosok nem is voltak jelen, amikor a nemváltásra készülő, sokszor szülő nélkül érkező fiatal lányokkal találkoztak. A hormontabletták kiírásáról a klinika menedzsere döntött, aki a nő elbeszélése szerint nem rendelkezett orvosi tapasztalattal.

Mint kiderül az egykori munkatárs szavaiból, a harmincezres város PP-klinikáját – ahol ő dolgozott – naponta 1-2 lány kereste fel tesztoszteronos kezelésért. A klinikán, elmondása szerint, nem dolgoztak orvosok, a legmagasabb végzettséggel a kiterjesztett hatáskörű okleveles ápolók rendelkeztek.

A klinikán egy – transznevű, férfiból nővé „lett” – gendertanácsadó is működött, aki nem rendelkezett végzettséggel. Egy, a klinikától távol élő, mentálhigiénés szakember volt az, aki engedélyezte a nemváltás megkezdését a klinika dolgozóinak feljegyzései alapján. Ezzel lényegében eleget tettek annak a követelménynek, hogy az érintettek tanácsadóval beszélhessenek a nemváltásról – kikerülve a személyes konzultációt.

Az egykori dolgozó szerint a klinikán a tinilányok gyerekkori történeteket idéztek fel nemi diszfóriáról és traumáikról, és azt kérték, hadd kaphassanak tesztoszteronkészítményt. A Planned Parenthood egykori alkalmazottja egy előre elkészített forgatókönyv alapján tette fel a kérdéseket a lányoknak. A kérdések tematikája megelőlegezte, hogy a tinik indokoltan kérik a hormonkezelést. Például – idézi fel – azt kellett megkérdezni a fiataloktól, hogy milyen diszfóriát éreznek; hogy mit várnak a nemváltástól vagy hogy milyen műtéti beavatkozást szeretnének a későbbiekben.

A tesztoszteronos kezelésnek komoly kockázatai vannak. A lányoknak a kezelés nyomán elmélyülhet a hangjuk, nemi szerveik elváltozhatnak, és többek között nagyobb a szívroham vagy a meddőség kockázata is esetükben. A PP korábbi dolgozója szerint a nála megforduló lányok gyakorlatilag soha nem olvasták el a kockázatokról szóló listát.

Az exdolgozó szerint az önmagukat transzneműként azonosító fiatalok valójában „fejőstehenek” a PP számára. Ők többször is ellátogatnak a klinikákra, hiszen több kezelésre van szükség – ellentétben az abortusszal, ami egyalkalmas. Bár a nő védelmébe vette a Planned Parenthood egyes szolgáltatásait, azt mondta, hogy a szervezet transzaktivizmusban játszott szerepe „iszonyatos”.

A Planned Parenthood oldalán kiemelt szolgáltatás az abortusz
Fotó: Plannedparenthood.org

A Planned Parenthood körül felbukkan Soros György neve is. A milliárdos spekulánshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hivatalos honlapja szerint 2019-ben a Planned Parenthood Action Fund hárommillió dollárt kapott.

A PP ugyanakkor 2019-ben hstvanmillió dollárt veszített, miután kivonult a Title X Family Planning családtervezési programból, amely az adófizetők pénzéből járul hozzá az alacsony jövedelmű családok fogamzásgátlásához. A kivonulás akkor történt, amikor a Trump-adminisztráció megváltoztatta az irányelvet és ezáltal kizárt minden olyan szervezetet a programból, amely részt vesz az abortuszok elvégzésében.

Ebből kikövetkeztethető, hogy az abortuszipar egyik főszereplője nem pártolta Donald Trump elnökségét. Az újonnan megválasztott Joe Bident viszont már annál inkább: ennek annak idején hangot is adtak a PP közösségi oldalán, ahol bejelentették, hogy Bident támogatják az elnökválasztáson, mert szerintük Donald Trump mindennap az életüket veszélyezteti.

Agresszív abortuszpárti tüntetők miatt fordultak a miniszterelnökhöz

Levélben kérte a lengyel médiatanács vezetője, Krzysztof Czabański a miniszterelnököt arra, hogy a hatóságok és a rendvédelmi szervek biztosítsák az újságírók biztonságát, a tüntetéseken pedig lépjenek fel az őket érő agresszió ellen – írja a V4NA hírügynökség.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.