Az iszlám problémát jelent Dániában a volt bevándorlási miniszter szerint

Erőszak és terror jár együtt az iszlám vallással, a muszlimok pedig arra akarják rávenni az embereket, hogy úgy éljenek, ahogy ők. Erről a bevándorlásért felelős korábbi dán miniszter beszélt, aki szerint ki kell mondani, hogy az iszlám problémát jelent az országban.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 02. 15. 17:57
Stojberg, Inger
Bécs, 2018. szeptember 14. Inger Stojberg dán integrációs és bevándorlásügyi miniszter érkezik a migráció biztonsági kihívásairól tartandó nemzetközi konferenciára az osztrák soros EU-elnökség rendezésében, Bécsben 2018. szeptember 14-én. (MTI/EPA/Florian Wieser) Fotó: Florian Wieser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak Dániában, hanem Európában és az egész szabad világban problémát jelent az iszlám – erről a bevándorlásért felelős korábbi dán miniszter írt a közösségi oldalán. Inger Støjberg szerint

az iszlám vallással együtt jár az erőszak, a terror és az, hogy a saját országaikban élő embereknek megmondják, hogyan éljék az életüket.

Az egykori miniszter felhívta rá a figyelmet, hogy nemrég a dán biztonsági szolgálat sikeres akciót folytatott olyan muszlimok ellen az országban, akik támadást terveztek. Støjberg köszönetet mondott a rendőrségnek és a biztonsági szolgálatnak emiatt, de szomorúnak tartja, hogy ismét ilyen eszközökhöz kellett nyúlni az iszlám megfékezésére.

Inger Støjberg arra is rámutatott, hogy

sok olyan muszlim él Dániában, akik nem erőszakosak.

A problémának inkább azt tartja, hogy a Korán által igazolni tudják az erőszakot és a terrort a hitetlenek ellen, valamint rá akarják venni az európai embereket, hogy úgy éljenek, ahogy ők.

A bevándorlásért felelős volt miniszter szerint ki kell mondani, hogy az iszlám problémát jelent Dániában, és nem érti, hogy sok politikus ezt miért nem képes megtenni. Végül azzal zárta a bejegyzését, hogy

az emberek tartoznak egymásnak azzal, hogy soha nem hajolnak meg a dán értékekért folytatott harcban.

Dániában egyébként próbálnak egyre határozottabban fellépni a muszlim bevándorlás ellen. Hamarosan egy törvénytervezetről fognak vitázni a parlamentben, ami szerint az egyházaknak le kellene fordítaniuk az idegen nyelven tartott istentiszteletek szövegét, és azt benyújtani a kormánynak, hogy ellenőrizni tudják. A dán kormány ezzel is azt kívánja elérni, hogy megfékezzék a szélsőséges iszlám terjedését.

Januárban a dán miniszterelnök pedig arról beszélt, hogy az országban a társadalmi kohéziót veszélyezteti a sok bevándorló. Emiatt

a menedékkérők számának a legkisebbre való csökkentésére fognak törekedni Dániában.

Mette Frederiksen szerint nem követelnek eleget a bevándorlóktól, akiknek képesnek kellene lenniük ellátni magukat és magukévá tenni a dán nemzeti értékeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.