Gyalázatos akció az Antifa szélsőbalos terrorszervezettől

Egy második világháborús emlékhelyet gyalázott meg az Antifa Olaszországban. A tömegmészárlás áldozatainak emlékül állított sírkövekre jobboldali képviselők nevét írták, hogy így tiltakozzanak egy új városi rendelet ellen – számol be az esetről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 02. 12. 14:38
null
Forrás: Facebook (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Genova közelében található Manfrei al Faiallo-emlékhely egyes történészek szerint egy tömegmészárlás helyszíne, ahol a második világháború alatt a partizánok több száz embert megöltek. Nekik állítanak emléket a sírkövek, melyekre éjjel az Antifa élő, jobboldali képviselők nevét ragasztotta. Erről egy videót is közzétettek közösségi oldalukon.

A sírokra felkerült Fabrizio Marabello, a Giorgia Meloni-féle Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) párt képviselőjének neve több önkormányzati képviselővel együtt.

Az Antifa akciója egyfajta tiltakozás volt a rendelet ellen, amit a genovai önkormányzat fogadott el február 9-én. Ebben rögzítették, hogy nyilvántartásba kell venni a szélsőséges csoportok tagjainak névsorát, köztük az antifasisztákét is.

A hírt eredetileg a V4NA hírügynökség tette közzé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.