Szembeszálltak a halál kultúrájával

Olaszországban is megállíthatatlanul terjed a materialista, relativista világszemlélet. Törvényesítették az azonos neműek házasságát, az apát és anyát már egyes és kettes szülőnek hívják, és a genderideológia oktatása beszivárog az iskolákba. Massimo Gandolfini bresciai idegsebész, a Család és Élet parlamenti pártok közötti csoport elnöke, a Védelmezzük Gyermekeinket családszervezet vezetője azért harcol, hogy megállítsa ezt a folyamatot.

2021. 02. 11. 6:04
null
Massimo Gandolfini Fotó: ANDREAS SOLARO Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ön már évek óta az úgynevezett egyengondolkodás diktatúrája elleni harc kulcsfigurája az olasz közéletben. Mikor és milyen értékek mentén kezdődött az ön által vezetett társadalmi összefogás?

– 2015-ben kezdődött, amikor a korabeli kormány felterjesztette az azonos neműek házasságának törvénybe iktatását. A politikai kezdeményezés már 2007-ben tervben volt, de akkor még olyan erős ellenállást váltott ki a lakosság körében, hogy visszavonták. Nyolc évvel később újra megpróbálkoztak azzal, hogy a homoszexuálisok teljes jogú családként legyenek elismerve. Ez több szempontból is nehézségekbe ütközik, mert az Olasz Köztársaság alkotmányának 29. cikkelyének meghatározása alapján a család egy természetes, azaz egy nő és egy férfi közötti házassági köteléken alapszik. A természetes család alkalmas nemzésre, fajfenntartásra, egy nemzet fennmaradásának biztosítására. Minden más kötelék, amely érzelmi alapokra támaszkodik, de természetéből adódóan alkalmatlan a nemzésre, az távolról sem hasonlítható a hagyományos családhoz. Ezek voltak azok az alapértékek, amelyek mentén létrejött egy mozgalom, és az elmúlt évek során valódi közösségé formálódott. Nemcsak családok, civil szervezetek, hanem az egyházi hierarchia tagjai és számos politikai csoport is csatlakozott. 2015-ben a Lateráni Szent János téren, majd 2016-ban a Circus Maximuson megrendeztük a családi nap elnevezésű tüntetést, melyen másfél millióan vettek részt. A tömeges demonstráció célja az ideológiai demagógiával szembeni ellenállás kifejezése, hiszen nem tükrözi az olasz hagyományt, a széles körben elterjedt érték- és érzelemvilágot.

Massimo Gandolfini
Fotó: ANDREAS SOLARO / AFP

– Milyen eredményeket ért el a társadalmi szerveződés?

– A materialista, relativista világszemléletet zászlajára tűző baloldali nyomást nem tudtuk megállítani. Az azonos neműek házasságának törvényesítését sajnos nem sikerült megakadályoznunk, de egy erőteljes civil ellenállási mozgalom alakult ki, amely felkészülten és tudatosan lép fel a kulturális és politikai ideológiai támadások ellen. A Családi Nap nevű családvédő egyesület pedig fajsúlyos, kikerülhetetlen politikai vitapartnerré vált, különösen azokban az esetekben, amikor az egyengondolkodás diktatúrája megjelenik. A vita nagyon nehéz, a materialista ideológiai ellenfél rendkívüli hatalommal bír. Mi azonban úgy érezzük, kötelességünk és hivatásunk a hagyományos értékek védelme.

– Ön a Család és Élet nevű parlamenti pártok közötti csoport elnöke. Hogyan működik a csoport és kik a tagjai?

– Az egyik legértékesebb gyümölcse a Családi Nap kezdeményezéseinek a parlamenti csoport létrehozása, melyhez szabadon csatlakozhattak szenátorok és parlamenti képviselők egyaránt. Az általam létrehozott statútumot száztíz politikus látta el kézjegyével. Három alapérték elismerését és védelmét tartalmazza az alapító okirat. Az élet védelme a fogantatás pillanatától egészen a természetes halál beálltáig, a család egy nő és egy férfi természetes köteléke, valamint a gyermekek nevelése elsősorban a szülők joga és kötelessége. A Liga, az Olasz Testvérek, a Hajrá, Olaszország, kisebb jobboldali pártok, és néhányan az Öt Csillag Mozgalom tagjai közül is csatlakoztak. A csoport feladata, hogy megakadályozza azon törvénytervezetek megszavazását, amelyek a család és az élet kárára a nihilizmust és a halál kultúráját építik. Fontos azt is megjegyezni, hogy a közelmúlt baloldali kormánya nem tükrözi az ország többségének politikai nézeteit és értékvilágát. Olaszország ki van téve az Európai Bizottság nyomásgyakorlásának, amely még a pandémia idején is megpróbálja ráerőltetni a tagállamokra az azonos neműek házasságának legalizálását, a genderideológia iskolai oktatását és a béranyaság engedélyezését. Nem valami hálás feladat a miénk, de lelkiismeretünk azt diktálja, hogy meg kell vívnunk korunk csatáját.

https://www.facebook.com/FamilyDayDNF/photos/3448342211953602

– A Családi Nap évek óta küzd a genderideológia iskolai oktatása ellen.

– „A relativizmus diktatúrájának korát éljük” – mondta XVI. Benedek emeritus pápa, miután megválasztották Szent Péter székébe. A genderideológia a relativizmus legabszurdabb formája, a biológiai nem megkérdőjelezésével és eltörlésével. Nem engedjük, hogy a gyermekek ártatlan tudatát hamis ideológiákkal fertőzzék. A jövő generációinak ideológiai doktrinációja veszélyes dolog, mindent meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk. Jól ismerjük a múlt évszázad egyeduralmi rendszereinek hamis ideológiáit, melyek katasztrófákba torkolló tanításokra épültek.

– Az okiratokban az anya és apa megnevezését Matteo Salvini volt belügyminiszter visszaállította, a jelenlegi baloldali kormány tárcavezetője, Luciana Lamorgese úja eltörölte és az egyes, kettes szülő kifejezéssel helyettesítette.

– Ez ellen is felemeltük szavunkat. Az élet továbbadói az anya és az apa helyett egy felszínes, banális és buta egyes, kettes szülő megnevezést használnak, ezzel is leértékelve és kétségbe vonva a nemek fontosságát. Mindent megteszünk, hogy mielőbb visszakerülhessen a biológiai nemre is utaló kifejezés. Felhívást intéztünk a családokhoz. Polgári engedetlenségre bátorítjuk őket. Amikor az egyes, kettes szülő megnevezéssel találkoznak, nyugodtan húzzák át, és írjanak helyette anya és apa kifejezést.

– Más országok hogyan támogathatják egymást?

– Az élet és család lerombolására tett kísérlet globális méretű, ezért az államoknak szövetségre kell lépniük a fenti értékek megmentésére. Minden olyan pillanatban, amikor egy tagállam nyomás alá kerül, mint például a közelmúltban Magyarország és Lengyelország, amikor világnézetük miatt bűntettek volna az uniós források megvonásával, a jogállamiságra hivatkozva. A Család és Élet parlamenti csoportunk európai képviselői határozottan kiálltak a magyarok mellett, hangsúlyozva, hogy nem lehet kikényszeríteni az adott országoktól az antropológiai elhajlásokhoz vezető rendelkezések bevezetését, mindenkinek jogában áll saját jogrendjét szabadon meghatározni. 2019-ben Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Olasz Testvérek párt Atreju rendezvényének vendége volt, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy pár mondatot válthattam vele. Azt kértem tőle, hogy soha ne fáradjon bele a család és az élet védelmében kiállni. Boldoggá tesz, hogy kérésemet meghallgatta, és rendkívüli következetességgel kiáll a család és az élet védelmében, példát mutatva a többi tagállamnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.