Végigsöpör az angol mutáns Milánón

A koronavírus angol variánsának gócpontja alakult ki három milánói iskolában. Az egyik intézményben 6 osztály fertőződött meg.

2021. 02. 12. 22:14
null
Milánó, 2021. január 25. Az Albert Einstein középiskola kapuja elõtt várakoznak diákok 2021. január 25-én, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárás után újranyitnak az iskolák Milánóban. MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner Fotó: Matteo Corner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus angol variánsának gócpontja alakult ki három milánói iskolában. Az egyik intézményben 6 osztály fertőződött meg.

A gyorsabban terjedő és igen agresszív mutáció miatt az egészségügyi szervek 14 napra módosították a karantén feltételeit, illetve két pozitív teszt után engedélyezik az iskolába való visszatérést.

Olaszországban jelenleg a regisztrált esetek egy ötödében mutatták ki az angol variánst.

Az Olasz Egészségügyi Intézet (Iss) becslései szerint az elkövetkező hónapokban számítani lehet arra, hogy az angol változat kerül túlnyomó többségbe.

Az elmúlt napokban Peruggiában és több umbriai településen is végig söpört az angol és a brazil kór, vesztegzár alá kényszerítve a régiót.

Aruzzo, Molise és Alto Adige tartományokban is az iskolákban kialakult gócpontokban találtak az angol változatra, mely a brit virológusok véleményét bizonyítja, miszerint a fiatalok között könnyebben terjed a megváltozott kór.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.