A magyar női vezetők a legjobbak Európában

Keresztény szimbólumokat gyaláznak Olaszországban; ázsiaiak és homoszexuálisok bírálata miatt utasították el a Teen Vogue főszerkesztőjét. Rasszizmus vádja miatt mondott le az osloi főiskola rektora; felmérés bizonyítja, hogy a magyar női vezetők a legjobbak.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 22. 19:00
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztény szimbólumokat gyaláznak Olaszországban

Egyre nagyobb probléma a vallási helyek és a keresztény szimbólumok ellen elkövetett vandalizmus Olaszországban. A hétvégén egy utcai fából készült feszületet súlyosan megrongáltak az észak-olaszországi Cosseriaban. A helyiek sértőnek érzik a Krisztus-ábrázolás meggyalázását. Matteo Salvini, a Liga elnöke az ország történelmi öröksége elleni támadásként értékelte a tettet.

„A feszület helyreállítása elkezdődött” – jelentette be Salvini Facebook-oldalán, fotókkal illusztrálva a károkat. Hozzátette, hogy a helyi közösség és a politikusok jótékonykodásának köszönhetően a kereszt hamarosan visszakerülhet a helyére.

Forrás: Il Giornale, Facebook

Tíz évvel ezelőtti kommentje miatt mondatták le az új főszerkeszőt

A Teen Vogue magazin tulajdonosa, a Condé Nast lapkiadó vállalat lemondatta új, még be sem töltött posztjáról a Teen Vogue magazin leendő főszerkesztőjét, Alexi McCammond újságírót. Az új főszerkesztő eltávolításának oka, hogy a most 27 éves Alexi McCammond tíz évvel ezelőtt ázsiai származásúakat és homoszexuálisokat bírált kommentjeiben egy közösségi oldalon. McCammond tinédzserkori posztjai előkerültek, és a lapkiadó azonnal elhatárolódott leendő munkatársától, hogy McCammond ne vethessen rossz fényt a magazinra. McCammond sajnálatát fejezte ki Twitter-bejegyzésében a tíz évvel ezelőtti megjegyzései miatt, és vállalja értük a felelősséget.

Forrás: The Guardian

Rasszizmus vádja miatt távozott az oslói Művészeti Főiskola rektora

A „strukturális rasszizmus” ellen emelte fel a szavát az oslói Kunsthøgskola hallgatóinak egy csoportja tavaly nyáron. Annak ellenére, hogy a norvég főiskola svéd származású rektora a Black Lives Matter mozgalom támogatásáról biztosította hallgatóit, ők nem elégedtek meg ezzel és egyre radikálisabb követeléseket fogalmaztak meg. A rektor szerint a vitát a járványhelyzet miatt kialakult találkozás lehetőségének hiánya mérgesítette el, és végül úgy döntött, beadja lemondását.

Forrás: SVT

Magyarországon van a legjobb női vezetéskultúra

Az üzleti világban Magyarországon vannak a legjobb a női vezetők Európában. Erről írt egy svéd felső vezetőknek szóló szaklap, amely a Bisnode Index of Women Influence (BiWi) kutatására alapozta az eredményt. A tanulmány azt vizsgálta, hogy a vállalatok mekkora százalékában van női tulajdonos, ügyvezető vagy elnök, azaz mekkora hatással vannak az üzleti életre a nők. Magyarország végzett az első helyen 160 ponttal, Horvátország 142, míg Svédország 131-et ért el.

Forrás: VD Tidningen

(Borítókép: illusztráció. Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.