Biden elfelejtette a saját védelmi miniszterének a nevét + videó

A demokrata párti amerikai elnök egy fehér házi rendezvényen felszólalva elfelejtette a védelmi miniszterének a nevét, így Lloyd Austint egyszerűen csak „fickóént” említette meg beszédében. Biden nem először került hasonló, kínos szituációba, sokak szerint az elnök demenciával küszködik, de ezt a stábja titkolja a közvélemény elől – írja az Origó.hu.

Forrás: origo.hu2021. 03. 11. 7:42
AUSTIN, Lloyd
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Fotó: Patrick Semansky Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi nőnapon, március 8-án ünnepélyes keretek között jelentette be Joe Biden, hogy a hadsereg két női tisztjét, Jacqueline Van Ovost és Laura Richardsont kinevezi tábornokká. A Fehér Házban rendezett sajtótájékoztatón a két új tábornok mellett jelen volt Kamala Harris alelnök és Lloyd Austin védelmi miniszter is.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter
Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky

A 78 éves elnök, amikor köszönetét akarta kifejezni a Pentagon vezetőjének a női katonák előremenetelének a segítése miatt, elfelejtette a minisztere nevét, és Austin helyett „fickót” mondott – írja az Origó.hu.

A kínos szituáció vélhetően azért alakult ki, mert Biden nem súgógépről olvasta fel a köszöntőjét. A rendezvény legelején ugyanis súgógépről beszélt, és akkor kimondta a miniszter nevét.

A New York Post cikkéből kiderül, hogy Biden elnök tavaly decemberben is hasonlóképpen járt, amikor elfelejtette leendő egészségügyi minisztere, Xavier Becerra nevét.

Az Origó.hu már több alkalommal is beszámolt róla, hogy Joe Bidenen egyre inkább észrevehetők a demencia jelei.

Ez a 2020-as elnökválasztási kampányban több kínos pillanatot is okozott neki. Tavaly például két alkalommal azt mondta, hogy a szenátori címért indul, noha az elnökségért mérette meg magát. Júniusban pedig arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban a koronavírus következtében százhúszmillióan (!) haltak meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.