Bidenék Trumpot tették felelőssé az atlantai lövöldözésért

A masszázsszalonokban elkövetett támadássorozatot valószínűleg nem a rasszizmus motiválta.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, The Washington Times2021. 03. 20. 13:05
null
Atlanta, 2021. március 19. Az ázsiaiakkal szemben elkövetett erõszak ellen tütnetnek Atlantában 2021. március 18-án, két nappal azután, hogy a 21 éves Robert Aaron Long agyonlõtt legalább nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nõt Georgia állam három masszázsszalonjában. A fehér elkövetõt a rendõrség õrizetbe vette. MTI/EPA/Jenni Girtman Fotó: Jenni Girtman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hallgatás egyenlő a bűnrészességgel – figyelmeztetett pénteken Joe Biden. Az amerikai elnök a Georgia állambeli Atlantában szólalt fel, ahol kedden nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt lőtt agyon egy fegyveres támadó. Joe Biden arra sürgette az amerikai állampolgárokat, hogy közösen ítéljék el a rasszista indítékból elkövetett támadásokat. A rendőrség szerint egyelőre nem bizonyított, hogy a három masszázsszalonban végrehajtott támadássorozat elkövetésében a rasszizmus vezérelte a 21 éves fehér férfit, akit őrizetbe vettek. Robert Aaron Long korábban e masszázsszalonok vendége lehetett, s a rendőrségnek azt mondta, hogy szexfüggőséggel küszködik.

A sajtó ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a koronavírus-járvány tavalyi kitörése óta jelentősen megemelkedett az ázsiai származású amerikaiak elleni erőszakos cselekmények száma, erről a jelenségről lapunk is beszámolt nemrég.

Az ázsiaiakkal szemben elkövetett erőszak ellen tüntetnek Atlantában 2021. március 18-án
Fotó: MTI/EPA/Jenni Girtman

– A rasszizmus egy kellemetlen méreg, amely régóta fertőzi nemzetünket – közölte Joe Biden, aki sürgette a washingtoni kongresszust, hogy fogadja el azt a nemrég beterjesztett törvénytervezetet, amely az ilyen bűncselekmények ellen veszi fel hatékonyabban a harcot. – Bármilyen jók is ezek a törvények, elsősorban a mentalitásunkat kell megváltoztatni. A gyűlöletnek nincs helye Amerikában. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy megálljt parancsoljunk neki – tette hozzá az elnök.

Biden alelnöke, Kamala Harris az előző amerikai elnököt, Donald Trumpot tette felelőssé az ázsiai származású amerikaiak elleni erőszakos cselekmények elszaporodásáért, noha nem ejtette ki Trump nevét. – Az elmúlt évben komoly hatalmat gyakorló emberek tették bűnbakká az ázsiai-amerikaiakat – panaszkodott Harris, feltehetőleg arra utalva, hogy Trump következetesen kínai vírusnak nevezte elnöksége utolsó évében a Kínából elindult koronavírust.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.