időjárás 23°C Róbert 2023. június 7.
logo

Hazudott Brüsszel a vakcinaszerződésekről? – Íme a dokumentumok!

Forrás: borsonline.hu
2021.03.20. 15:59
Hazudott Brüsszel a vakcinaszerződésekről? – Íme a dokumentumok!

A brüsszeli szóvivő letagadta a vakcinaszerződéseket. Azt állította, hogy nem Brüsszel szerződött, hanem a tagállamok. Ómolnár Miklós megszerezte a szerződéseket, és lebuktatta Brüsszelt – írja cikkében a Bors.

Az újságíró a négy vakcinagyártóval, a Pfizerrel, a Modernával, a Sanofival és a Janssennel kötött EU-szerződéseket be is mutatta a nyilvánosságnak új YouTube-csatornáján, melynek neve Feketén-fehéren.

A négy szerződést a brüsszeli bürokrácia sensitive-nek, vagyis kényesnek, érzékenynek minősítette, mintha titkolni akarnának valamit.

A furcsa történet lényege tehát, hogy a múlt héten egy nyilvánvalóan előre megbeszélt, egyeztetett újságírói kérdésre az Európai Bizottság szóvivője, Stephan De Keersmecker a következőt találta mondani:

– A vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg, a bizottság nem játszott ebben semmiféle szerepet.

Magyarán azt mondta, hogy nem az Európai Bizottság szerződött a vakcinagyártókkal.

A megszerzett és bemutatott, a sensitive-minősítés alapján nyilvánvalóan titkolandó dokumentumok azonban teljesen másról tanúskodnak. Egyértelműen bizonyítják, hogy az Európai Unió kötötte a szerződéseket, konkrétan az egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve található a YouTube-csatornán bemutatott dokumentumokon.

Ez után csak egyetlen kérdés maradt. Miért lehet érdeke a brüsszeli bürokráciának eltitkolni a tényeket, letagadni a megkötött szerződéseket? Mire megy itt a játék?

 

Az EU a Pfizer vállalattal is szerződött
Stella Kyriakides aláírása a szerződésen
A Moderna is a szerződött partnerek között volt
A biztos asszony aláírása
A Sanofival köttetett szerződést is szignózták

Hogy is mondta az uniós biztos?

„A vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg, a bizottság nem játszott ebben semmiféle szerepet.”

A szerződések mást mutatnak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.