Illegális bevándorlókból álló bűnbandák uralják Milánó külterületeit

Nyugdíjazták a transznemű egészségügyi miniszteren gúnyolódó kaliforniai rendőrt; A franciák szerint a korlátozás nem tartja vissza a családi összejöveteleket húsvétkor. Egy marokkói francia iskola tanára a majmok közé sorolta a szubszaharai nőt; tűz és késeléses támadások Milánó külterületein.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 30. 19:04
Special session of EU Parliament on coronavirus disease (COVID-19) in Brussels
Italian MEP Silvia Sardone wears a mask during a special session of the European Parliament to approve special measures to soften the sudden economic impact of coronavirus disease (COVID-19), in Brussels, Belgium March 26, 2020. REUTERS/Francois Lenoir - RC2LRF9BWXAA Fotó: REUTERS Forrás: REUTERS/Francois Lenoir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugdíjba ment a rendőr, mert a transznemű egészségügyi miniszteren viccelődött

Vizsgálat indult Todd Cleaver, San José rendőrségének egyik tisztje ellen, mert Cleaver az USA első transznemű miniszterének hivatalba jelölésekor különböző sértő kommenteket posztolt a Facebookon. Cleaver azt kérdőjelezte meg, hogy Rachel Levine mennyire lehet egészségügyi és erőnléti kérdésekben hiteles, valamint Levine-t az USA korábbi tiszti főorvosához, a fekete Jerome Adams-hez hasonlította. Cleaver ellen transzfób kijelentések vádjával indult belső vizsgálat, aki lefokozása elkerüléséért inkább nyugdíjba vonult.

Belgiumban is volt példa újonnan kinevezett egészségügyi miniszter szakmai megkérdőjelezésére a testsúlya miatt. Belgium egyik korábbi szövetségi egészségügyi minisztere, Maggie De Block extrém túlsúlya sokak számára megkérdőjelezte hitelességét az egészségügyi tárca élén.

Forrás: MERCURY NEWS

A kijárási korlátozás ellenére a franciák 75 százaléka húsvéti bulikat tervez

Hiába van az intenzív ágyak több mint 90 százaléka használatban és hiába nem enyhít a kormány húsvétkor, egy közvéleménykutatás szerint a franciák nagy része mégis úgy véli, hogy honfitársaik családi összejöveteleken fogják megülni az ünnepet.

A felmérésben résztvevők 75 százaléka szerint a húsvéti hosszú hétvége kifejezetten kedvező alkalom a család összehívására. A válaszadók 36 százaléka bevallotta, hogy ő maga is családi összejövetelt szervez a kijárási és gyülekezési korlátozások ellenére is. A 35 évnél fiatalabb franciáknak 48 százaléka pedig valamilyen bulit tervez a húsvéti szünet idejére.

Jean Castex francia miniszterelnök már március 23-án bejelentette, hogy húsvétkor sem lesznek engedélyezettek a családi összejövetelek olyan családtagok között, akik nem egy háztartásban élnek.

Ugyanakkor szabad lesz a templomok, zsinagógák látogatása az előírt távolságtartási szabályok betartása mellett, létszámkorlátozás nélkül.

Forrás: FR.SPUTNIKNEWS.COM

Egy marokkói francia iskola tanára a szubszaharai nőt a majmok közé sorolta

A marokkói Ernest Renan francia általános iskola természettudományi tanóráján az emberszabású majmok közé sorolta a tanár a szubszaharai nőt, sőt fotóval is illusztrálta, ahogy egy afrikai fekete nő egy fémvödörben áll a majmok között. A szubszaharai nő jobbján egy csimpánz, egy orangután és egy bonobo, balján pedig egy gorilla fotója látható. A gyerekek feladata az volt, hogy az illusztrációkat

kössék össze vonallal a lap alján felsorolt megnevezésekkel, ahol az emberszabású majmok pontos neve között a szubszharai nő megfelelőjeként „nő” szó állt. Ezután pedig minden emberszabású majmot, köztük a „nőt” is a saját élőhelyéhez kellett rendelni. Az ügy kivizsgálásának idejére az óraadó tanárt felfüggesztették.

Forrás: TWITTER, TWITTER, FR.SPUTNIKNEWS.COM

Tűz és késeléses támadás a bevándorlók által elfoglalt milánói épületben

Tűz ütött ki abban a bevándorlók által engedély nélkül elfoglalt milánói épületben, amely a múlt héten erőszakos összecsapások színhelye volt. Legutóbb hárman sebesültek meg a késeléses konfliktus során, a feszültség azonban nem csillapodik. Silvia Sardone a Liga európai parlamenti képviselője kifogásolja, hogy Milánó külvárosának egyes részeit bűnbandák uralják. A helyiek félelemben élnek, míg a város vezetése nem hajlandó tudomást venni a drámai állapotokról.

Forrás: IL GIORNALE

(Borítóképen: Silvia Sardone, az olasz Liga párt európai parlamenti képviselője; Forrás: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.