Izzik a vakcinabotrány: bocsánatkérést követelnek a Szputnyik V fejlesztői

Christa Wirthumer-Hochel, az Európai Gyógyszerügynökség igazgatóbizottságának vezetője a minap az orosz ruletthez hasonlította az orosz oltóanyagot.

2021. 03. 09. 11:55
null
Venezuelan airport workers place in a refrigerated truck packages containing 100,000 doses of the Russian Sputnik V vaccine against the COVID-19 virus at the Simon Bolivar international airport in La Guaria, Venezuela on February 13, 2021. (Photo by Yuri CORTEZ / AFP) Fotó: YURI CORTEZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatkérést követelnek a Covid–19 elleni orosz Szputnyik V-vakcina fejlesztői Christa Wirthumer-Hochétól, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) igazgatóbizottságának vezetőjétől, amiért egy nyilatkozatában az orosz ruletthez hasonlította az oltóanyag rendkívüli esetben való alkalmazását.

A felszólítás kedden jelent meg a vakcina hivatalos Twitter-oldalán.

Nyilvános bocsánatkérést követelünk Christa Wirthumer-Hochétól, az EMA-tól azokért a negatív kijelentéseiért, amelyeket azokkal az EU-államokkal kapcsolatban tett, amelyek közvetlenül hagyták jóvá a Szputnyik V-t. Kijelentései komoly kérdéseket vetnek fel a szakvizsgálati folyamatba való politikai beavatkozással kapcsolatban. Az ilyen kijelentések nem helyénvalók, valamint aláássák az ügynökség és a szakvizsgálat iráni bizalmat

– állt a Twitter-bejegyzésben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.