időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Marine Le Pen: Vagy örökli valaki az állampolgárságot, vagy kiérdemli

Forrás: sputniknews.com
2021.03.24. 15:40
Marine Le Pen: Vagy örökli valaki az állampolgárságot, vagy kiérdemli

Marine Le Pen kedden a France Inter-nek adott interjújában elmondta, hogy ha megnyeri a 2022-es köztársaságelnök-választásokat, első dolga az lesz, hogy a Franciaországba irányuló bevándorlásról és a francia határok védelméről tart majd népszavazást.

Le Pen nehezményezi, hogy Franciaország kormányai már évtizedek óta úgy hoznak döntéseket a Franciaországba irányuló bevándorlásról, hogy nem kérdezik meg a franciák véleményét, pedig Le Pen meggyőződése, hogy a franciák nem értenek egyet a több évtizede tartó engedékeny immigrációs politikával.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt elnöke
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Le Pen az Európai Bizottságnak is elmagyarázná, hogy melyek azok a nemzeti hatáskörbe, a nemzeti szuverenitás területébe tartozó kérdések, amelyekről nem hajlandó vitát nyitni az unióval; ilyennek tartja például a nemzeti határok védelmét.

Marine Le Pen a 2022-es köztársaságielnök-választáshoz vezető úton rendszeresen arról biztosítja szavazóit és minden nemzeti érzelmű franciát, hogy Franciaország új köztársasági elnökeként első döntései a bevándorlás megfékezéséről szólnának: ismét saját kézbe venné a francia határok védelmét és a bevándorlói vízumpolitikát.

„Meglátogatnám szépen a legtöbb illegális bevándorlót kibocsátó országot, hogy megmondjam nekik: vegyék vissza honfitársaikat, mert azok a mi országunkban tartózkodnak illegálisan” – tette világossá szándékait Le Pen még február elején a BFMTV egyik adásában is.

„Franciaországban vagy megörökli valaki az állampolgárságot, vagy kiérdemli” – hangzott el a francia jobboldali párt, a Nemzeti Gyűlés elnökének szájából az azóta szólássá vált új irány.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.