Marine Le Pen: Vagy örökli valaki az állampolgárságot, vagy kiérdemli

Ha megválasztják köztársasági elnöknek, Le Pen először a bevándorlásról fog népszavazást tartani.

Forrás: sputniknews.com2021. 03. 24. 15:40
LE PEN, Marine
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke Fotó: Ian Langsdon Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marine Le Pen kedden a France Inter-nek adott interjújában elmondta, hogy ha megnyeri a 2022-es köztársaságelnök-választásokat, első dolga az lesz, hogy a Franciaországba irányuló bevándorlásról és a francia határok védelméről tart majd népszavazást.

Le Pen nehezményezi, hogy Franciaország kormányai már évtizedek óta úgy hoznak döntéseket a Franciaországba irányuló bevándorlásról, hogy nem kérdezik meg a franciák véleményét, pedig Le Pen meggyőződése, hogy a franciák nem értenek egyet a több évtizede tartó engedékeny immigrációs politikával.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt elnöke
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Le Pen az Európai Bizottságnak is elmagyarázná, hogy melyek azok a nemzeti hatáskörbe, a nemzeti szuverenitás területébe tartozó kérdések, amelyekről nem hajlandó vitát nyitni az unióval; ilyennek tartja például a nemzeti határok védelmét.

Marine Le Pen a 2022-es köztársaságielnök-választáshoz vezető úton rendszeresen arról biztosítja szavazóit és minden nemzeti érzelmű franciát, hogy Franciaország új köztársasági elnökeként első döntései a bevándorlás megfékezéséről szólnának: ismét saját kézbe venné a francia határok védelmét és a bevándorlói vízumpolitikát.

„Meglátogatnám szépen a legtöbb illegális bevándorlót kibocsátó országot, hogy megmondjam nekik: vegyék vissza honfitársaikat, mert azok a mi országunkban tartózkodnak illegálisan” – tette világossá szándékait Le Pen még február elején a BFMTV egyik adásában is.

„Franciaországban vagy megörökli valaki az állampolgárságot, vagy kiérdemli” – hangzott el a francia jobboldali párt, a Nemzeti Gyűlés elnökének szájából az azóta szólássá vált új irány.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.