időjárás 16°C Fatime 2023. június 5.
logo

Offshore számlán tart százmilliókat a Soros-szervezet

Forrás: v4na hírügynökség
2021.03.23. 15:24
Offshore számlán tart százmilliókat a Soros-szervezet

A Southern Poverty Law Center nevű amerikai szervezet több mint 160 millió dollárt tart különböző offshore számlákon. A szervezet több tízezer dollár támogatást kapott Soros Györgytől.

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok 2016-ben 75 ezer dollárral támogatták a Southern Poverty Law Center (SPLC) nevű amerikai szervezetet. Az alabamai székhelyű szervezet jogi ügyekben érintett, leginkább gyűlöletcsoportok ellen.

Az SPLC vezetősége is tele van olyan emberekkel, akik egyéb, Soros által pénzelt szervezetektől érkeztek. Margaret Huang elnök-vezérigazgató volt az amerikai Amnesty International ügyvezető igazgatója, Danny McGregor fejlesztési vezérigazgató pedig szintén az Amnesty-től érkezett.

A Washington Free Beacon című lap beszámolója szerint SPLC legfrissebb ellenőrzött pénzügyi kimutatásai értelmében a csoportnak 162 millió dollárja volt különféle offshore alapokban. Az adópapírok azt mutatják, hogy 2019 novembere és 2020 vége között 108 millió dollár adományt vett fel a szervezet, ami 11 millió dolláros növekedést jelent az előző évhez képest.

Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

Az SPLC továbbá olyan nagy technológiai vállalatokkal is együttműködik, mint az Amazon, a Facebook, a Google, a Twitter és a PayPal a „gyűlöletcsoportok” azonosítására. Ez is része egy „gyűlölet-bűncselekmények” adatbázis kialakításának, amelyet médiumok tucatjai használnak. Ezt többek között a Google News Labs, a The New York Times Opinion és az ABC News is használja.

A Documenting Hate nevű adatbázis Donald Trump 2016-os megválasztását követően hozták létre a ProPublica nevű szervezet. A New York Times 2017-ben támogatásáról biztosította a projektet. Sok esetben nem ellenőrzött információkat dolgoztak fel. A projekt dollárszázezreket kapott Soros alapítványától.

A Foundation to Promote Open Society 2017-es pénzügyi dokumentumai szerint a ProPublica 485 ezer dollárt kapott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.