Offshore számlán tart százmilliókat a Soros-szervezet

A Southern Poverty Law Center nevű amerikai szervezet több mint 160 millió dollárt tart különböző offshore számlákon. A szervezet több tízezer dollár támogatást kapott Soros Györgytől.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 03. 23. 15:24
Soros György
A spekulánst a baloldalon a szegény áldozat szerepében tüntetik föl Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok 2016-ben 75 ezer dollárral támogatták a Southern Poverty Law Center (SPLC) nevű amerikai szervezetet. Az alabamai székhelyű szervezet jogi ügyekben érintett, leginkább gyűlöletcsoportok ellen.

Az SPLC vezetősége is tele van olyan emberekkel, akik egyéb, Soros által pénzelt szervezetektől érkeztek. Margaret Huang elnök-vezérigazgató volt az amerikai Amnesty International ügyvezető igazgatója, Danny McGregor fejlesztési vezérigazgató pedig szintén az Amnesty-től érkezett.

A Washington Free Beacon című lap beszámolója szerint SPLC legfrissebb ellenőrzött pénzügyi kimutatásai értelmében a csoportnak 162 millió dollárja volt különféle offshore alapokban. Az adópapírok azt mutatják, hogy 2019 novembere és 2020 vége között 108 millió dollár adományt vett fel a szervezet, ami 11 millió dolláros növekedést jelent az előző évhez képest.

Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

Az SPLC továbbá olyan nagy technológiai vállalatokkal is együttműködik, mint az Amazon, a Facebook, a Google, a Twitter és a PayPal a „gyűlöletcsoportok” azonosítására. Ez is része egy „gyűlölet-bűncselekmények” adatbázis kialakításának, amelyet médiumok tucatjai használnak. Ezt többek között a Google News Labs, a The New York Times Opinion és az ABC News is használja.

A Documenting Hate nevű adatbázis Donald Trump 2016-os megválasztását követően hozták létre a ProPublica nevű szervezet. A New York Times 2017-ben támogatásáról biztosította a projektet. Sok esetben nem ellenőrzött információkat dolgoztak fel. A projekt dollárszázezreket kapott Soros alapítványától.

A Foundation to Promote Open Society 2017-es pénzügyi dokumentumai szerint a ProPublica 485 ezer dollárt kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.