Sztrájkolnak az orvosok Spanyolországban

Gibraltárban véget érhet a járvány miatti felfordulás, a katalán képviselőket átadhatják a spanyol hatóságoknak. Franciaországban vascsövekkel támadtak igazoltató rendőrökre, sztrájkolnak a madridi orvosok.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 10. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gibraltár hamarosan visszatér a normál kerékvágásba

A városállamban gyakorlatilag már a teljes lakosságot beoltották koronavírus ellen. Az oltási protokoll szerint már csak a Spanyolországból érkező munkavállalókat kell beoltani. Gibraltár eddig már 43 ezer adag vakcinát adott be, ezzel lakosságuk 80 százaléka már megkapta legalább az első dózis védőoltást.

Forrás: rtve.es

Visszavonták a katalán képviselők mentelmi jogait

Az Európai Parlament visszavonta három képviselő Carles Puigdemont, Toni Comín és Clara Ponsatí mentelmi jogait. A spanyol hatóságok évek óta bíróság elé akarják állítani a képviselőket, akiket most a belga rendőrség akár át is adhat a spanyoloknak.

Puigdemon 2017-ben kikiáltotta Katalónia függetlenségét, majd ezután elmenekült Spanyolországból. Azóta körözés alatt áll, ám 2018 óta EP-képviselői mandátumot nyert, így képviselői mentességnek köszönhetően korábban nem adták át a spanyol hatóságoknak.

Forrás: rtve.es

Vascsövekkel támadtak a francia rendőrökre

A Párizshoz közeli Bagneux településen két rendőr egy scooter vezetőjét akarta igazoltatni, de a motoros továbbhajtott. A rendőröknek sikerült megállítaniuk, ám a motoros elmenekült a helyszínről. Az egyik rendőr utánaeredt, de ekkor egy harminc főből álló és vascsövekkel felfegyverzett csoport ütlegelni kezdte. A másik rendőr lőfegyverével többször a levegőbe lőtt és erősítést hívott. A megtámadott rendőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Később kiderült, a scooter lopott volt.

A rendőrség a Twitter-oldalán közölte, hogy az eset kapcsán négy embert letartóztattak. A kommentelők közül sokan kifogásolják a várható enyhe bírósági ítéletet. A hozzászólók egyetértenek abban, hogy a Franciaországban drámaian romló közbiztonság kérdését Macron kormánya elhanyagolja. Ugyanez a véleménye a 2022-es elnökválasztáson induló Marine Le Pen-nek is, akinek választási kampányának egyik központi eleme lesz a franciaországi közbiztonság.

Forrás: Twitter

Szerdától határozatlan ideig sztrájkolnak a madridi orvosok

Az orvosokat képviselő szervezet, az AMYTS közel ötezer alapellátásban dolgozó szakembert buzdít arra, hogy vegyen részt a munkabeszüntetésben.

A mai naptól sztrájkoló spanyol orvosok azért tüntetnek, mert korábbi ígéreteik ellenére a kormány mindössze 29 háziorvost szerződtetett Madridban a járvány kezdete óta, miközben közel 1500 szakember hiányzik az alapellátásból. A madridi alap egészségügyi dolgozók arra panaszkodnak, hogy az enyhe tünetekkel rendelkező koronavírusos betegeket is nekik kell ellátniuk, ami megtöbbszörözte a munkájukat az elmúlt egy évben.

Forrás: rtve.es

Borítókép: Facebook/Gibraltar Restaurant

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.