Támogatásukról biztosították a magyar kormányfőt az olasz pártok

Drasztikusan csökken az olasz házasságkötések száma, Alabamában betiltják a kiskorú transznemű gyerekek hormonterápiáját. Az olasz pártok képviselői Orbán Viktort támogatják az Európai Néppártból való kilépése kapcsán.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 04. 15:00
Orbn Viktor; Meloni, Giorgia
Budapest, 2018. februr 28. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvrek (FdI) prt elnkt az Orszghzban 2018. februr 28-n. MTI Fot: Miniszterelnki Sajtiroda / Botr Gergely Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alabamában betiltják a kiskorú transznemű gyerekek hormonterápiáját

A helyi szenátus elfogadta a törvényt, amely betiltja a kiskorú transznemű gyerekek számára a hormonterápiát. Az egészségügyi dolgozók akár tíz év börtönt és 15 ezer dollár büntetést kaphatnak, ha megszegik az új törvényt. Az új szabály értelmében bűncselekmény lesz a pubertáskori változások blokkolása vagy a nemet megváltoztató műtétek kiskorú transzneműeken. A törvényjavaslat a 19 évnél fiatalabbakat védi.

„Egy gyerek még nem elég érett ahhoz, hogy műtétekről és gyógyszeres kezelésekről tudjon dönteni” – nyilatkozta Shay Shelnutt republikánus szenátor, aki hozzátette, hogy „a törvény lényege a gyerekek védelme”.

Forrás: theblaze.com

A világjárvány drámai hatással van az olasz házasságkötésekre

A napokban nyilvánosságra hozott felmérések szerint az elmúlt évben 80 százalékkal csökkent a családalapítások száma. A csökkenő tendencia már a múlt év első negyedévben tapasztalható volt, de csak 20 százalékos visszaesést mutatott a korábbi évhez képest. A válások száma is komoly aggodalomra ad okot, hiszen a megkötött házasságok fele válással végződik. Egyre kevesebben ragaszkodnak az egyházi szertartásokhoz és a házasság nélküli együttélések száma négyszeresére nőtt.

Forrás: avvenire.it

Olaszországban Orbán Viktort támogatják

Az Olasz Testvérek párt sajtóirodája közleményt adott ki, amelyben a Giorgia Meloni politikus szolidaritásáról biztosítja Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Néppártból való kilépése kapcsán.

A FIDESZ nélkül a Néppárt egyre inkább a baloldal alárendeltjévé válik és egyre jobban eltávolodik a jobboldali értékektől. „Mi gondoskodunk egy érett és komoly szereppel bíró jobboldal kiépítőéről” – zárja rövid üzenetét Meloni az ECR elnöke. Matteo Salvini a Liga elnöke „a magyar nép iránti baráti közelségéről” biztosította rövid üzenetben Orbán Viktort a Néppártból való távozás kapcsán.

Fertőzöttekkel zárták össze az újonnan érkezett migránsokat

Kikötési engedélyt kapott az új olasz kormánytól a Sea Watch 3 civilhajó, miután Málta visszautasította. A fedélzetén utazó 363 bevándorló a szicíliai Augusta kikötőjében léphetett szárazföldre. Az egészségügyi vizsgálatokat követően a kéthetes karantén idejére a Splendid turista hajón helyezik el őket, ahol már most 60 koronavírussal fertőzött bevándorló van. A rekord méreteket öltött bevándorlási hullámot tétlenül szemléli Luciana Lamoreges belügyminiszter, pedig Lampedusa és Szicília szigetei tiltakoznak. A 200 fő befogadására alkalmas lampedusai hotspotban 1300 bevándorlót helyzetek el.

További források: ilgiornale.it, tgcom24.mediaset.it és ansa.it

(A borítóképen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét az Országházban 2018. február 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.