Tiltakozik a transznemű képviselő a katolikus egyház ellen

Egy gyerek vezetett a francia autópályán, a svéd orvosigazgató szerint biztonságos az AstraZeneca. Feszültség a pápa és a francia politikus között, nem ért egyet az egyház álláspontjával a transznemű képviselő.

2021. 03. 17. 14:09
null
Vatikánváros, 2020. december 25. Néptelen a vatikáni Szent Péter tér karácsony elsõ napján, 2020. december 25-én. Olaszországban a koronavírus-járvány miatt országos karantén van érvényben a karácsonyi és újévi ünnepek idején, a Szent Péter tér és a Szent Péter-bazilika sem látogatható a pápai szertartások idején. MTI/EPA/Riccardo Antimiani Fotó: Riccardo Antimiani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 12 éves sofőrt állítottak meg a francia autópályán

A kiskorú a nagy forgalmú A1-es autópályáján haladt Franciaországban, mellette egy belga tartózkodási engedéllyel rendelkező tunéziai férfi utazott, aki elmondta, hogy csak azért „engedte” át a kormányt a tizenkét éves unokaöccsének, mert a fiú szeret autót vezetni.

Az igazoltatáskor kiderült, hogy a harmincas férfi alkoholt fogyasztott, illetve azt állította, hogy unokaöccsét „már” 14 évesnek hitte. Elmesélte, hogy Tunéziában a gyerek rendszeresen vezet forgalom nélküli utakon. A férfit hat hónap felfüggesztett börtönre ítélték és 500 eurós büntetést kapott.

Forrás: fr.sputniknews.com

Nincs ok a nyugtalanságra a svéd orvosigazgató szerint

Hétfő óta Svédországban sem oltanak AstraZeneca vakcinával, erre reagált kedd reggel a gyógyszergyártó skandináv régiós orvosigazgatója, aki azt mondta, megérti a hatóság óvatosságát, ugyanakkor a beoltottaknak nincs okuk a nyugtalanságra.

„Az oltóanyag megfelelő tesztelésen esett át, valamint eddig nem mutattak ki közvetlen ok-okozati összefüggést az oltás és az említett mellékhatások között” – mondta Andreas Hedin. A Karolinska Egyetem professzora, Ali Mirazami is megerősítette ezt a kijelentést, szerinte a brit-svéd vakcina hatásos és nagyon ritkák a súlyos szövődmények.

Forrás: svt.se

Feszültség a pápa és a francia jobboldali politikus között

Ferenc pápa környezetvédelemről és politikáról tárgyalt francia politikusokkal március 15-én. A pápa aggódik, mert Marine Le Pen francia politikus pártja a Nemzeti Gyűlés (Rassemblement National) egyre népszerűbb a francia választók körében. Hozzátette, hogy aggódik a populizmus erősödése miatt. Marine Le Pen Twitter oldalán reagált.

„Meggyőződésem, hogy számos hívő üdvözölné, ha a pápa inkább azzal foglalkozna, hogy mi zajlik az egyházában, ahelyett, hogy affelől aggodalmaskodna, hogy mi történik majd az urnák körül. Így mindenki azzal foglalkozhatna, amire hivatott” – írta a francia politikus.

Forrás: twitter.com, fr.sputniknews.com

Tiltakozik az LMBTQ közösség

Ferenc pápa szavai az elmúlt nyolc évben arra engedtek következtetni, hogy az egyház tanítóhivatala nézőpontbeli változásokat hoz – mondta Vladimir Luxuria, aki az első transznemű parlamenti képviselő. Az olasz származású politikus szerint a kongregáció akadályt gördít Ferenc pápa progresszív törekvéseinek. Szerinte, ha a melegeket áldásban részesíti, de a kapcsolatukat viszont nem, akkor a homoszexuálisok érzelmeit tagadja.

Gerhard Ludvig Müller bíboros teológiai magyarázata szerint azért nem részesülhetnek egyházi áldásban a homoszexuális párok, mert a természetes kapcsolaton alapuló férfi és nő köteléke az LMBTQ kapcsolatok szöges ellentétei. Hozzátette, hogy nem kizárt a saját neméhez vonzódók papi áldása, életformának azonban csak a szentségi házasságot fogadja el.

Forrás: lanuovabq.it, ilgiornale.it

Borítókép: néptelen a vatikáni Szent Péter tér karácsony első napján (MTI/EPA/Riccardo Antimiani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.