A munkaképes migránsok fele csak segélyből él Svédországban

Olaszország leghamarabb decemberre érheti el a nyájimmunitást a vakcina hiány miatt; Japán radioaktív vizet engedne a Csendes-óceánba. Ismét erőszakosan tüntettek az olasz vendéglátósok; Svédországban 675 ezer munkaképes korú migráns él segélyből.

Forrás: mediaworks2021. 04. 13. 19:00
null
A természeti katasztrófában súlyosan megsérült, a Tokyo Electric Power Co. (Tepco) japán áramszolgáltató által üzemeltetett Fukusima-1-es atomerőmű Okumában 2021. április 13-án Fotó: Ogata Juszuke Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Ogata Juszuke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Decemberig esélytelen a nyájimmunitás elérése Olaszországban

Csiga tempóban halad az oltási program Olaszországban a vakcina hiány miatt. Francesco Figliuolo járványbiztos elismerte, hogy nincs esély arra, hogy az ország szeptemberre elérje a nyájimmunitáshoz szükséges beoltások számát. Ha nem lépnek fel további akadályok, akkor decemberre lehet esély rá. Jelenleg a lakosság 15,4 százaléka kapta meg az első dózist és csupán négy millióan jutottak hozzá a második adag oltóanyaghoz.

Forrás: affaritaliani.it

Japán radioaktív vizet engedne a Csendes-óceánba

A japán kormány bejelentette, hogy egymillió köbméter nukleárisan szennyezett vizet engedne a Csendes-óceánba. A szennyezett víz a 2011-ben felrobbant fukushimai nukleáris erőműből származik. A vizet eredetileg a megrongálódott reaktor hűtésére használták. A hűtővíz azonban egy ideje szivárogni kezdett, valamint a hűtésre használt vizet egyébként is cserélni kellett. A reaktorból összegyűlt vizet eddig hatalmas tárolókban őrizték a szakemberek, azonban 2022 közepére a tárolók betelnek.

A természeti katasztrófában súlyosan megsérült, a Tokyo Electric Power Co. (Tepco) japán áramszolgáltató által üzemeltetett Fukusima-1-es atomerőmű Okumában 2021. április 13-án
Fotó: MTI/AP/Kyodo News/Ogata Juszuke

Japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztere bejelentette, hogy a szennyezett vizet az óceánba engedés előtt a szakemberek felhígítanák, hogy lecsökkentsék a sugárzás mértékét az ivóvíz sugárzásánál is alacsonyabb szintre. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség álláspontja, hogy a japán kormány által javasolt eljárás megfelel a jelenleg hatályban lévő nemzetközi gyakorlatnak.

Forrás: axios.com

Folytatódnak a zavargások az olasz fővárosban

A vendéglátó szektort tömörítő „Én kinyitok” elnevezésű mozgalom tagjai annak ellenére demonstráltak Rómában, hogy a főkapitányság megtagadta a gyülekezési engedélyt. A parlamenthez vezető utcákat hermetikusan lezárták, és a szomszédos San Silvestro térre terelték az ország különböző pontjából érkezett kereskedőket és vendéglátósokat. A tüntetők közé szélsőséges csoportok és rendbontók is vegyültek, akik könnygáz bombákkal és üvegekkel támadták a rendőröket.

Források: affiritaliani.it, tgcom24

A munkaképes migránsok fele csak segélyből él Svédországban

A legnagyobb svéd ellenzéki párt kérésére kiadta az illetékes hivatal, hogy hány bevándorló él kizárólag segélyből az országban. A Mérsékelt Párt (Moderaterna) integrációs politikával foglalkozó tanulmányában megjelent adatokból kiderül, hogy 675 ezer munkaképes korú migráns van Svédországban, aki nem tudja önerőből eltartani magát. Ez a szám a teljes lakosság 6,6%-a, az aktív korú bevándorlóknak pedig a fele. A jelentésben például az is olvasható, hogy a harmadik világból érkezők jelentős részét lehetetlen a munkaerőpiacra bevezetni. Példaként említik, hogy az elmúlt négy évben érkezett szomáliaiak hivatalosan 100 koronát, átszámítva 3500 forintot keresnek havonta, a megélhetéséhez szükséges többi pénzt segély formájában kapják meg.

Forrás: Moderaterna

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.