Ausztria az élet újraindítására készül májusban

Ausztria az élet újraindítására, számos szektor újranyitására készül májusban – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden.

Forrás: MTI2021. 04. 06. 22:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák kancellár egyidejűleg bejelentette a szövetségi kormány, a tartományok és a települések tisztségviselőiből álló illetékes bizottság felállítását.

Kurz szerint fontos továbbá, hogy óvatosan és jó időzítéssel készítsék elő a nyitó lépéseket. A kancellár szerint áprilisban várhatóan olyan mértékben fognak tudni haladni az oltási kampánnyal a 65 év felettiek esetében, hogy az jelentősen enyhíteni fog a kórházakra nehezedő nyomáson.

Eközben egy héttel, április 18-ig meghosszabbították a három keleti, szövetségi tartományra – Bécsre, Burgenlandra és Alsó-Ausztriára – elrendelt vesztegzárat, mivel továbbra is nagy az intenzív osztályokon fekvő páciensek száma.

A 8,9 millió lakosú Ausztriában eddig csaknem 563 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 9517 halálesetet regisztráltak. Kedden 2395 koronavírus-fertőzöttet kezeltek kórházban, közülük 578-an voltak intenzív osztályon, ami 6,3 százalékkal több mint egy hete. Az elmúlt 24 órában 1935 újabb fertőzöttet és 35 újabb halálesetet jegyeztek fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.