Az Amerikai Orvosi Szövetség támogatja a kiskorúak nemváltását

A cannabis legális házi termelését indítványozza az olasz baloldal; megöltek két spanyol újságírót egy Burkina Fasó-i támadásban. Kormányválsághoz vezethet a finn költségvetés ügye; az Amerikai Orvosi Szövetség szerint a kiskorúak nemváltására vonatkozó szabályok kizárólag az orvosokra tartoznak.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 28. 18:32
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cannabis legális házi termesztését indítványozza az olasz baloldal

Az olasz baloldal újra parlamenti vitára bocsátaná a cannabis házi termesztésének és felhasználásának engedélyezését. A közép-olaszországi Arezzóban a bíróság felmentett egy reumatológiai bántalmaktól szenvedő beteget, amiért saját termesztésű vadkenderrel enyhítette fájdalmait. A baloldal és az Öt Csillag Mozgalom ünnepli a döntést, és kérvényezi, hogy a parlament enyhítsen a könnyű drog felhasználhatóságán. Ezzel szemben a kormánykoalíció jobboldali szárnya határozottan állítja, hogy soha nem legalizálják a kábítószereket.

Forrás: Il Giornale, Jánosi Dalma

Megöltek két spanyol újságírót egy Burkina Fasó-i támadásban

Hétfőn ejtették túszul őket egy ír riporterrel együtt az ország keleti részén. Arancha González Laya külügyminiszter kedden jelentette be, hogy bár az események körülményei továbbra is „zavarosak”, úgy tűnik, hogy a két újságíró holttestét találták meg kedden. Vélhetően a fegyveresek végezték ki őket. A két spanyol férfi dokumentumfilmet forgatott az afrikai ország hatóságainak erőfeszítéseiről, amellyel a természeti parkokat igyekeztek megvédeni az orvvadászoktól.

Forrás: EFE, Tóth Brigitta

Kormányválsághoz vezethet a finn költségvetés ügye

A hetedik nap éjszakáján is megállapodás nélkül hagyták el a kormánypártok vezetői a tárgyalást, így tovább húzódik a költségvetés vitája Finnországban. A sikertelen tárgyalások akár kormányválsághoz, a sokpárti koalíció felbomlásához is vezethetnek. A finn média szerint a nézeteltéréseket a költségvetési keret okozza.

A szociáldemokraták magasabb összegű hitelfelvétellel növelnék az állami büdzsét, és emelnék az adókat. A Centrum Párt nem zárkózik el a hitelfelvételtől, de kisebb összegben támogatja azt, míg a Néppárt teljesen elutasítja a magasabb költségvetési keretösszeget és az adóemelést. Az országot ötpárti kormány vezeti.

Források: YLE, HBL, Bugnyár Zoltán

Az Amerikai Orvosi Szövetség támogatja a kiskorúak nemváltását

Az Amerikai Orvosi Szövetség felszólította a kormányzókat, hogy tiltakozzanak azon törvények ellen, amelyek megtiltják az orvosi beavatkozást a transznemű gyerekek nemváltásának elősegítésére. Az orvosi szövetség állásfoglalása szerint minden ilyen tiltó rendelet támadás az orvosi szakma szabadsága ellen.

James Madara, az Amerikai Orvosi Szövetség elnöke a Kormányzók Nemzeti Szövetségének címzett hétfői nyílt levelében „bizonyítékokat” vonultat fel arról, hogy a transznemű és nem bináris identitások „az emberi identitás megszokott és normális változatai”. Madara figyelmeztette a kormányzókat, hogy az orvosi kezeléssel kapcsolatos döntések kizárólag orvosi hatáskörbe tartoznak és nem a jogalkotókéba.

Forrás: NBC

Borítókép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.