Értékes festmények égtek el a felgyújtott francia templomban

Nyárra vírus mentessé akarják tenni az olasz szigeteket; súlyos verekedés tört ki egy menekülttáborban Tenerifén. A kórházba látogatók megtámadják az ott dolgozókat Belgiumban; húsvét hétfőn egy bevándorló hátterű férfi szándékosan gyújtotta fel a katolikus templomot Franciaországban.

Forrás: Mediaworks2021. 04. 08. 13:35
LE PEN, Marine
Párizs, 2020. február 27. Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke a tüdõgyulladást okozó új koronavírussal kapcsolatos teendõk megvitatására érkezik a párizsi kormányfõi hivatalba 2020. február 27-én. Franciaországban 18-ra emelkedett a fertõzõttek száma, két ember életét vesztette. Edouard Philippe miniszterelnök a kormánytagokat a parlamenti és szenátus vezetõket, valamint az ellenzéki pártok vezetõit hívta össze. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vírusmentes (covid-free) szigetekkel várná Olaszország a turistákat

Gyorsított ütemben zajlik az oltási kampány, hogy május végére az olasz szigetek elérjék a nyájimmunitást, és biztonságban fogadhassák a látogatókat. Az olasz turizmus nem engedheti meg magának, hogy a görög, vagy spanyol szigeteket válasszák a pihenni vágyók, csupán azért, mert ott nagyobb biztonságban érzik magukat. Az egészségügyi minisztérium nem veti el annak lehetőségét, hogy kötelezővé tegye a szigetekre érkezőknek a covid teszt elvégzését. 2020-ban 67 millióval kevesebb látogató érkezett Olaszországba, ami 20 milliárdos anyagi veszteséget jelentett.

Forrás: ilgiornale.it, Jánosi Dalma

Súlyos verekedés tört ki Tenerifén a menekülttáborban

A rendőrség gumilövedékekkel igyekezett megfékezni az indulatokat, nyolc embert tartóztattak le, tízen pedig megsebesültek. Egyelőre nem tudni, hogy mi váltotta ki a verekedést, a helyiek ugyanis egymásnak ellentmondó információkat adnak a sajtónak. A Las Raices tábor a Kanári-szigetek legnagyobb migránstábora, februárban avatták fel. Ide szállították át azokat a bevándorlókat, akiket télen a hotelek szobáiban szállásoltak el férőhely híján. Néhány héttel a megnyitása után a bevándorlók egy csoportja éhségsztrájkolt és egyéb módon tiltakozott a létesítmények rossz élelmiszer ellátási és higiéniai körülményei ellen. Azt követelték, hogy engedjék át őket a félszigetre. A Las Raicesben jelenleg 1700 bevándorló él.

Forrás: youtube.com, elmundo.es, Tóth Brigitta

Egyre gyakoribb az erőszak a belga kórházakban

Egy brüsszeli kórház nővérének beszámolója szerint a járvány kitörése óta egyre többen inzultálják a kórházi személyzetet. Korábban elsősorban az alkoholos vagy drogos befolyásoltság alatt álló páciensek támadtak, de a járvány óta már a beteg kísérő családtagok is egyre többször vállnak agresszívvá.

Egy charleroi-i kórházban egy takarítóba rúgott bele egy látogató, mert a takarító figyelmeztette a nőt, hogy rossz sorban várakozik. A kórházakba betérők rendszeresen ellopják a kikészített kézfertőtlenítőket és maszkokat, majd a későbbi látogatók kioktatják a dolgozókat, hogy az eszközöket a kórház köteles biztosítani.

A legtöbb agressziót mégis az váltja ki, hogy a koronavírus miatt tilos a betegek látogatása, és egyes látogatói csoportok ezt nem fogadják el.

Forrás: rtl.be

Katolikus templomot gyújtottak fel Franciaországban

„Egy büntetett előéletű bűnözőnek, aki lerombolja a nemzeti örökségünket, nincs keresnivalója az országunkban” – Marine Le Pen francia politikus ezekkel a szavakkal kommentálta Twitter-oldalán a hírt, miszerint húsvét hétfőn egy bevándorló hátterű és büntetett előéletű férfi szándékosan felgyújtott egy katolikus templomot Avesnes-sur-Helpe településen, a belga határ közelében. A gyújtogatás következtében a lángok megsemmisítették a francia rokokó festészet kimagasló alakjának, Jean-Antoine Watteau-nak több alkotását is.

A tűzeset helyszínére érkezett a francia belügyminiszter, Gérard Darmanin is, aki „lesújtó szimbólumnak” nevezte a gyújtogatás miatt lángokban álló katolikus templomot, „amelynek tragédiáját súlyosbítja a tűzvészben megsemmisülő festmények híre”. A település polgármestere Sébastien Seguin szerint „semmilyen jel nem utal terrorcselekményre”, a hatóságok a gyanúsítottat őrizetbe vették, a 60 év körüli férfi tagadja a gyújtogatást.

Forrás: twitter.com, lefigaro.fr, francebleu.fr, rtl.fr

(A borítóképen Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke. Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.