„Gyermekként” kezelik majd a háziállatokat Spanyolországban

A Baleár-szigetek nem engedné be területére a dízelüzemű kocsikat 2025-től; a francia miniszter a helyi és bevándorló lakosság együttélését sürgeti. Évekre lecsukják a férfit, aki helikoptert térített el, hogy láthassa feleségét a brüsszeli börtönben; válás esetén a háziállatokat gyermekként kezeli majd a spanyol bíróság.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 04. 22. 13:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baleár-szigetek 2025-től betiltaná a dízelüzemű kocsikat

A kormány újraaktiválja az erről szóló, 2019-es kezdeményezést, melyet a szocialisták és a szélsőbaloldali Podemos együtt nyújtott be. Akkoriban alkotmányellenesnek minősítették a terveket, ezért nem történt előrelépés. Most azonban a baleár kormány alelnöke, Juan Pedro Yllanes közölte, hogy újraélesztik a tervet, mivel az április nyolcadikán megszavazott új állami klímatörvény értelmében a régiós kormányok saját maguk hozhatnak döntéseket a klímavédelem érdekében.

Ha valóban sikerült bevezetni a tilalmat, akkor 2025-től nem jöhetnek új dízelmotoros járművek a szigetre, valamint nem is forgalmazhatnak ilyen típusú autókat. A kezdeményezés úttörő lenne Spanyolországban.

Forrás: elmundo.es, Tóth Brigitta

Luxusingatlanjából sürgeti a helyi és a bevándorlólakosság együttélését a francia miniszter

Párizstól nem messze, egy szociális lakásoktól és lakótelepektől, bevándorlóktól mentes városban, egy 150 négyzetméteres, kétmillió eurónál drágábbra becsült luxusingatlanban lakik Emmanuelle Wargon, az a lakhatásért felelős francia miniszter, aki a CNews televíziónak adott interjújában azt sürgette, hogy Franciaország szociális lakásaiban és az azoknak helyet adó kerületeiben keverni kell a tősgyökeres (fehér) francia és a bevándorló-hátterű francia lakosságot.

Wargon a véleményét azután fejtette ki, hogy Emmanuel Macron francia államfő Montpellier-ben tett hétfői látogatásakor egy fejkendőt viselő muzulmán asszony azt hangsúlyozta a francia elnöknek, hogy az asszony gyermeke abban a hitben él, hogy Pierre (Péter) nevű emberek nem léteznek, és hogy a keresztnév csak a mesékben létezik. Az arab nő a gyermek beszűkült világáért a francia államvezetést tette felelőssé, a bevándorló-hátterű lakosság egyre jobban igényli a „kultúrák” keverését.

Forrás: immobilier.lefigaro.fr

Elítélték, mert eltérített helikopterrel indult kiszabadítani feleségét a börtönből

Öt év börtönre ítélte a brüsszeli bíróság Mike Gielent, aki tavaly szeptemberben – megunván a koronavírus-járvány miatti börtönlátogatási tilalmat – eltérített egy városnéző helikoptert, hogy azzal induljon felesége kiszabadítására a brüsszeli Berkendael női börtönhöz.

Gielen barátaival együtt sétarepülés közben fegyvert fogott a női pilótára, és arra kényszerítették, hogy a börtön felé vegye az irányt. A börtönhöz érve a pilóta úgy tett, mintha több kísérlet ellenére sem tudná végrehajtani a leszállást, így a gépeltérítők feladták a tervüket, és egy távolabbi úti célt jelöltek meg a pilótának. Leszálláskor a belga rendőrség a gépeltérítőket őrizetbe vette és bíróság elé állította.

Forrás: brusselstimes.com

Válás esetén gyermekként kezelik majd a háziállatokat Spanyolországban

A kongresszus ezen a héten hagyja jóvá a polgári törvénykönyv módosítását, mely lehetővé teszi, hogy válóper esetén a törvény rendelkezzen az állatok felügyeleti jogáról.

Az új előírások szerint ugyanis mostantól az állatokat jogi státus illeti meg, nem kezelhetők „dolgokként”. A kutyák, macskák, valamint a lovak ellátása így nem lehet majd vita tárgya. A bíróság fogja megállapítani a közös felügyeletet, valamint az állat ellátásából fakadó kiadások felének fedezésére vonatkozó kötelezettséget is abban az esetben, ha a házastársak nem tudnak peren kívül megegyezni.

Forrás: elmundo.es

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.