Héthavi mélyponton a halálozások száma Nagy-Britanniában

A felnőtt lakosság tíz százaléka már megkapta a koronavírus elleni oltás második adagját is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 03. 20:30
London, 2021. március 30. Napozó emberek Londonban 2021. március 30-án. A koronavírus-fertõzöttek számának csökkenése miatt a korlátozásokat enyhítették az országban, ismét engedélyezik a szabadtéri találkozásokat és sporttevékenységeket. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth Fotó: Kirsty Wigglesworth
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton közzétett legfrissebb adatok alapján héthavi mélypontra csökkent a Covid–19-ben elhunytak napi száma Nagy-Britanniában. A brit egészségügyi minisztérium szombati beszámolója szerint az elmúlt 24 órában országszerte

tízen haltak meg a Covid–19 miatt.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány januári tetőzésének az idején voltak időszakok, amikor naponta több mint ezerháromszáz halálos áldozata volt a Covid–19-nek.

A szaktárca szombat esti összesítése szerint az elmúlt hét napban 254-en haltak meg Covid–19-ben, 197-tel, azaz 43,7 százalékkal kevesebben, mint a múlt szombaton zárult előző, egyhetes időszakban. Jelentős ütemben csökken az új koronavírus-fertőződéses esetek száma is. A minisztérium szombati ismertetése alapján

az elmúlt egy napban 3423 új esetet azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte.

Az év elején még szinte minden nap hatvanezret messze meghaladó, esetenként csaknem hetvenezer napi új fertőződést szűrtek ki Nagy-Britanniában. A szombaton zárult egy hétben 27 912 koronavírus-fertőződést azonosítottak tesztekkel, 11 025-tel, vagyis 28,3 százalékkal kevesebbet az egy héttel korábbi azonos időszakban kimutatott új fertőződések számánál.

Napozó emberek Londonban 2021. március 30-án. A koronavírus-fertőzöttek számának csökkenése miatt a korlátozásokat enyhítették az országban, ismét engedélyezik a szabadtéri találkozásokat és a sporttevékenységeket
Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

A szűrővizsgálatokkal azonosított új esetek száma azzal együtt is folyamatosan lassul, hogy éppen egy hónapja újraindult az oktatás az angliai általános és középiskolákban, és a gyerekeket hetente többször koronavírus-szűrésnek kell alávetni.

A minisztérium szombati adatai szerint átlépte az ötmilliót – a teljes brit felnőtt lakosság csaknem tíz százaléka – a koronavírus ellen beadott második oltásdózisok száma. A december 8-án indult oltási kampány első napja óta 31 425 682-en részesültek a vakcina első dózisában.

A Magyar Nemzet nemrég beszámolt arról, hogy míg a pandémia korábbi szakaszában voltak olyan időszakok, amikor az ausztriai járványügyi mutatók alakulásából jól lehetett következtetni arra, mi fog történni Magyarországon 10-14 nap múlva, most már úgy tűnik, a magyar oltási kampány gyors üteme és a koronavírus brit variánsának gyors terjedése alapján leginkább Nagy-Britanniát kell árgus szemekkel figyelnünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.