A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A spanyol jobboldal vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor a migrációról

Budapestre érkezik Santiago Abascal, a spanyol jobboldal vezetője. Santiago Abascal szövetségeseket keres azért, hogy együtt oldják meg az Európát sújtó migrációs válságot és a határok védelmét. Elsőként Budapestre utazik a magyar kormányfő meghívására.

2021. 05. 27. 10:46
ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) fogadja a spanyol jobboldali VOX párt vezetõjét, Santiago Abascalt a Karmelita kolostorban 2021. május 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bevándorlásellenes Vox-vezérrel találkozott csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban. Santiago Abascal már szerdán bejelentette: a magyar kormány meghívására érkezik Budapestre, hogy fontos megbeszélést tartsanak az európai határok és az illegális migráció kényes kérdéséről. Abascal több európai országba is ellátogat, de Budapest az első állomása.

A körutazást a Spanyolországban múlt héten kialakult migrációs válság után jelentette be. Egy Marokkóval fennálló diplomáciai konfliktust követően ugyanis közel tízezer illegális bevándorló lépte át a ceutai határt.

Az afrikai ország rendőrsége ölbe tett kézzel nézte végig, ahogy a több ezer ember a tengerben úszva, tutajozva vagy a határon húzódó kerítést átmászva betör a spanyol autonóm városba.

A spanyol kormány a többségüket azóta hazaküldte, ám még mindig több ezren vannak, akik elvegyültek Ceuta állampolgárai között. Körülbelül ezerötszáz kiskorú is érkezett, közülük kétszáz főt átküldtek a félszigetre, hogy az autonóm régiók különböző arányban gondoskodjanak róluk, és ehhez hitelt is kapnak a központtól.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) fogadja a spanyol jobboldali Vox párt vezetőjét, Santiago Abascalt a Karmelita kolostorban 2021. május 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Vox-vezér nyíltan kifejezte ellenérzését a kiskorúak befogadásával kapcsolatban, valamint élesen bírálta a szocialista kormányt a kialakult helyzet kezeléséért. Abascal úgy véli, hogy

„az összes gyereket haza kellene küldeni Marokkóba”, mert „nem Spanyolországnak, hanem a szüleiknek kell vigyázni rájuk”.

A Vox migrációellenes tüntetést szervezett mindkét autonóm városban, Ceutában és Melillában is, ám a kormány megtiltotta azok megtartását, még nagyobb feszültséget szítva ezzel a jobboldalon.

Santiago Abascal azért indult el Európa különböző országaiba, hogy szövetségeket hozzon létre az illegális bevándorlás felszámolására. Elsőként tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel, akinek a határvédelemért és egyben Brüsszellel szemben tett lépéseivel, valamint a bevezetett biztonsági intézkedésekkel maximálisan egyetért – írja a Vozpópuli című napilap. A Vox-vezér úgy nyilatkozott:

„Támogatom Orbán Viktor kormányát, amelyet most minden haladó szellemiségű európai állam támad. Ebben a válságban bátor intézkedéseket tett a lakosság védelme érdekében. Mások, akiknek nagyobb hatalom van a kezükben, csak káoszt hoztak ránk egészségügyi, politikai és gazdasági téren is” – utalt ezzel Pedro Sánchez kormányára, majd követelte a lemondását.

A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol párt elnökével folytatott egyeztetésen részt vett Novák Katalin, a Fidesz alelnöke is.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/photos/a.651602481605654/3778802102218994/

A felek egyetértenek abban, hogy

az Európa jövőjéről nemrég megkezdett vitában nem hiányozhat az európai nemzetek szabadságát és hagyományait vállaló pártok hangja, akik sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek

– tudósít az MTI. Santiago Abascal Magyarország után Lengyelországba látogat, és az ottani kormányfővel folytat tárgyalásokat migrációs és határvédelmi kérdésekben.

Abascal a találkozót követően a Twitteren azt írta:

Reményteljes találkozó Budapesten, a magyar miniszterelnökkel. Egyetértés az alapvető kérdésekben. Meg kell védenünk a határainkat, szuverenitásunkat és a gyökereinket. Európának hűnek kell lennie önmagához. Az európaiak többsége ezt követeli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.