A Walt Disney továbbképzést indít fehér bőrű dolgozóinak a rasszizmus ellen

Egyre többen lázadnak Olaszországban az éjszakai kijárási tilalom ellen; Spanyolország felé menekültek az avignoni rendőr gyilkosai. Tízezer fős ülőkoncerteket szervezne nyáron Galícia; a Walt Disney elindította a faji egyenlőtlenség ellenes programsorozatát fehér bőrű alkalmazottainak.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 10. 16:30
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázadnak Olaszországban az éjszakai kijárási tilalom ellen

Fogyatkozik az olaszok türelme, egyre többen lázadnak az éjszakai kijárási tilalom ellen. Országszerte tömegesen tartózkodnak 22 óra után is az utcán. Akár borsos büntetéseket is vállalnak a szabadságra vágyó olaszok.

A hétvégén több erőszakos megnyilvánulás is történt, a rendfenntartó szervek felszólítására engedetlenséggel és erőszakkal reagáltak több nagyvárosban is. Milánó, Róma, Nápoly, Firenze és Pisa terei viharos összecsapások színhelyévé váltak, sörösüvegekkel és kövekkel dobálták meg a rendőröket, miután megpróbálták hazatessékelni a szabályszegőket. A jobboldali politika már hetek óta követeli a tilalom visszavonását, a kormány baloldali része azonban mindeddig az óvatosságot választotta.

Forrás: Il Giorno, Il Giornale

Spanyolország felé menekültek az avignoni rendőr gyilkosai

A francia rendőrség vasárnap este az A9-es autópályán tartóztatta le azt a férfit, akit egy 36 éves, francia rendőr, Eric Masson meggyilkolásával gyanúsítanak. A rendőrt egy drograzzia során lőtték le öt nappal ezelőtt Avignonban. A Spanyolország felé menekülő gyanúsítottat és a vele utazó tettestársát, valamint az autó sofőrjét is őrizetbe vették. Hétfőn reggel pedig az egyik gyanúsított húga is előzetes letartóztatásba került.

Jean Castex francia miniszterelnök belügyminisztere, Gérard Darmanin kíséretében személyesen vesz részt kedden Avignonban a hős rendőrnek rendezett nemzeti megemlékezésen. Gérard Darmanin hétfőn reggel a francia BFMTV-nek adott interjújában kijelentette, hogy a „francia rendőrség soha nem fogja békén hagyni a kábítószer-kereskedőket és a kábítószeres bűnözőket”.

Forrás: France Info (1), France Info (2)

Tízezer fős ülőkoncerteket szervezne nyáron Galícia

Spanyolország északnyugati régiójának elnöke, Alberto Núñez Feijóo hétvégén közölte: már tanulmányozzák a technikai lehetőségeket, és készül az egészségügyi protokoll is a koncertek megvalósításához. Ha a terv működőképesnek bizonyul, júliusban vagy augusztusban megrendezik az első koncerteket a népszerű zarándokhelyen, Santiago de Compostelában. Feijóo szerint addigra a galíciai lakosság fele már be lesz oltva, ami tovább csökkenti az egészségügyi kockázatot.

A fellépéseket hasonló előírások mellett tervezik megrendezni, mint a közelmúltban sikerrel zárult barcelonai próbakoncertet, amelyen ötezer ember bulizott maszkban, kötelező távolságtartás nélkül.

Forrás: La Voz de Galicia

A Walt Disney szerint fehér privilégiumnak számít, ha valaki fehér bőrűnek született

A Walt Disney, a világ egyik legnagyobb médiakonglomerátuma nemrég útjára indította legújabb, a faji egyenlőtlenség ellen kidolgozott továbbképzési programsorozatát a fehér bőrű alkalmazottainak.

Az új tréningprogramban a Disney 75 pontban és a témában ismert irodalom felsorolásával foglalja össze azoknak az ajánlásoknak a listáját, amelyek útmutatásul szolgálnak, hogy „mit tehetnek a fehér bőrűek a faji igazságosságért”. Például: „meg kell szüntetni a rendőrség finanszírozását”, „tüntess el a könyvespolcodról minden gyarmatosító témájú és rabszolgasággal is foglalkozó könyvet”, „támogass pénzügyileg egy a fehér kiváltságok ellen fellépő aktivista csoportot, például a Black Lives Matter mozgalmat”, „idejekorán ébreszd fel a gyermekedben a faji igazságosság iránti fogékonyságot”.

A Walt Disney vállalat arra kéri fehér alkalmazottait, hogy ellenőrizzék és lássák be saját kiváltságos, előjogokkal teli helyzetüket.

Forrás: The Blaze

(Borítókép: Walt Disney és Mickey egér szobra az orlandói Walt Disney Worldben. Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.