Az Egyesült Államok is elérte az ötvenszázalékos átoltottságot

Július 4-ig a felnőttlakosság hetven százalékát beoltatnák legalább egy adag vakcinával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 29. 10:44
Delray Beach, 2020. december 30. A 88 éves Herbert Bellot beoltják a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájával a Florida állambeli Delray Beach településen 2020. december 29-én. MTI/The Palm Beach Post/AP/Greg Lovett Fotó: Greg Lovett
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok teljes lakosságának több mint fele megkapta a koronavírus elleni oltásnak legalább az egyik adagját – derült ki az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) pénteken közzétett adataiból.

A CDC legfrissebb jelentése szerint az amerikai lakosság 50,1 százaléka kapott legalább egy Covid–19 elleni oltást, és 40,2 százaléka a védettséghez szükséges összes vakcinát megkapta. Az Egyesült Államokban a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalatok által közösen kifejlesztett, valamint a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat által forgalomba hozott oltások második adagjának beadása, illetve a Johnson and Johnson amerikai cég egydózisú vakcinájának beadása után két héttel tekintik az embereket teljesen beoltottnak.

Joe Biden amerikai elnök korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok nemzeti ünnepéig, a július 4-i függetlenség napjáig a felnőttlakosság hetven százalékának legalább egy adag vakcinát beadnak. – Természetesen az amerikaiak július 4-e után is kaphatnak oltást, de senki ne várjon! Próbáljuk meg elérni ezt a hetvenszázalékos határt e nap előtt, legalább egy oltással! – mondta az elnök.

– Két hónap múlva ünnepeljük nemzetünk függetlenségét, és egyben függetlenségünket a vírustól is

– tette hozzá.

Szakemberek szerint a mostani adatokból arra lehet következtetni, hogy egyre több fiatal is felveszi az oltást Amerikában. Az Egyesült Államokban a 12 éves vagy annál idősebb gyermekeket is oltják már a Pfizer–BioNTech vakcinájával. Kedden a Moderna is bejelentette, hogy oltása hatékonynak és biztonságosnak bizonyult a 12 és 17 év közötti fiatalok körében, és elindítják az engedélyeztetési folyamatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.