Franciaország lakosságának fele bevándorló hátterű lesz 2050-re

Holtan találtak egy férfit az egyik katalán város köztéri szobrának belsejében; Az USA diákjainak már 10 százaléka küzd nemi identitászavarral. A spanyol kormány ötmillió eurós hitellel támogatja a kiskorú migránsokat befogadó régiókat; 2050-re Franciaország lakosságának fele bevándorló hátterű lesz.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 05. 25. 12:15
null
Párizs, 2020. november 23. Illegális bevándorlók ülnek a párizsi Köztársaság téren különféle nem kormányzati egyesületek és szervezetek támogatásával felállított sátraikban 2020. november 23-án. Hat nappal korábban a francia rendõrség felszámolta a migránsok Párizs északi elõvárosában, Saint-Denisben lévõ táborát. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találtak egy férfit az egyik katalán város köztéri szobrának belsejében

A tragédia a Badalona melletti Santa Colomia de Gramenetben történt. Egy család jelentette a rendőrségnek, hogy a belvárosi mozi melletti téren lévő dinoszaurusz szobor belsejéből furcsa szag árad. A kiérkező rendőrök egy férfi holttestét találták meg a műalkotás belsejében.

Egyelőre nem tudni, hogy hogyan került bele, egyes hipotézisek szerint a szoborba ejtett telefonját kereshette, így történhetett a tragédia. A katalán hatóság jelenleg a boncolás eredményeit várja. Annyi már kiderült, hogy nem sokkal a holttest megtalálása előtt az egyik hozzátartozó bejelentette a férfi eltűnését.

Forrás: elpais.com, Tóth Brigitta

Az USA diákjainak már 10 százaléka küzd nemi identitászavarral

A Pittsburghi Egyetem és társintézményeinek friss kutatása szerint az Amerikai Egyesült Államok középiskolásainak körében akár a 10 százalékot is eléri a nemi identitászavarral élők aránya a korábbi kutatások által jelzett 2 százalékos arány helyett. A Pittsburghi Egyetem felmérésében 3168 diák vett részt, akiknek 9,2 százaléka vallotta, hogy más neműnek érzi magát, mint amilyen a biológiai neme.

A gyermekgyógyász szakember, Dr. Kacie Kidd szerint a felmérés ugyan kizárólag pittsburgh-i iskolákban készült, de a mintegy 10 százalékos eredmény az egész országra jellemző lehet. Véleménye szerint a korábbi becsléshez viszonyított jelentős eltérést az magyarázza, hogy a Pittsburghi Egyetem kérdőíve most pontosabban szerkesztett és részletesebb volt, mint korábban.

Források: nbcnews.com, pediatrics.aappublications.org

A spanyol kormány ötmillió eurós hitellel támogatja a kiskorú migránsokat befogadó régiókat

Ötmillió eurós hitellel támogatja a spanyol kormány azokat az autonóm régiókat, amelyek befogadják a Ceutába érkezett kiskorú migránsokat.

Az autonóm városba múlt héten mintegy 1500 gyerek lépett be illegálisan, miután a marokkói kormány leállította a határellenőrzést egy diplomáciai konfliktus miatt. A fiatalokat és gyerekeket nem toloncolják vissza, ugyanis törvény védi őket Spanyolországban. Mivel azonban a ceutai befogadó bázisok tele vannak, a félszigetre szállítanak legkevesebb 200 főt. Az autonóm régiók többsége jelezte, hogy hajlandó segíteni Ceutának, ám van, aki kissé szájhúzva teszi meg mindezt a bevándorlók létfenntartási költségei miatt. Ezért döntött úgy a kormány, hogy pénzügyi segítséget ajánlj azoknak a tartományoknak, amelyek segítenek a krízis megoldásában.

Forrás: vozpopuli.com, Tóth Brigitta

2050-re Franciaország lakosságának fele bevándorló hátterű lesz

Jean-Luc Mélenchon, francia radikális baloldali politikus és az Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) politikai párt vezetője szerint Franciaország lakosságának 50 százaléka „mesztic”, azaz bevándorló hátterű lesz 2050-re. Mélenchon kijelentésével egyetért a jobboldali politikus Marion Maréchal-Le Pen is, aki Marine Le Pen unokahúga. Szerinte a francia őslakosok harminc év múlva már kisebbségben lesznek.

Gilles Pison, francia demográfus és a francia Nemzeti Történeti Múzeum professzora azonban vitatja a két állítást, mert Pison szerint Franciaország teljes lakossága már most is bevándorló hátterűnek tekintendő, ugyanis évszázadokkal ezelőtt minden egyes francia őse Európa más-más tájékairól érkezett a mai Franciaország területére. Pison szerint ezért nem létezik az a kategória, hogy „francia őslakos”.

Forrás: marianne.net, lefigaro.fr

(Borítókép: Illegális bevándorlók ülnek a párizsi Köztársaság téren különféle nem kormányzati egyesületek és szervezetek támogatásával felállított sátraikban 2020. november 23-án. Hat nappal korábban a francia rendőrség felszámolta a migránsok Párizs északi elővárosában, Saint-Denisben lévő táborát. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.