Meglepő ajándékokkal csábítják oltásra az embereket világszerte

Több hete nem szállítják el a hulladékot Brüsszelből; Az USA-ban a hivatalos közlésnél többen halhattak meg koronavírus miatt. Franciaországban előzetes letartóztatásba helyezték a mérgező maszkok forgalmazóját; Számos ország ajándékokkal akarja motiválni állampolgárait az oltásra.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 07. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elönti Brüsszelt a szemét, több hete nem szállítják el a hulladékot

A belga főváros egyes kerületeit elöntötte a szemét, mert a brüsszeli köztisztasági vállalat működését lelassította, a város néhány területén pedig meg is bénította a koronavírus-járvány miatt megbetegedett alkalmazottak nagy száma. A vállalat szóvivője Etienne Cornesse elismerte, hogy a köztisztasági vállalat irodai irányítása is lelassult a megbetegedések miatt, de hangsúlyozta, hogy a vállalat még nem működésképtelen, az utcákon több hete felhalmozódott szemetet nagy késéssel ugyan, de el fogják tudni szállítani.

A szóvivő hozzátette, hogy a köztisztasági vállalatnál nemrégiben átszervezések voltak, amelyek során ritkították a hulladékelszállítás gyakoriságát, és így viszont egy-egy forduló során sokkal több szemetet kellene elszállítaniuk, ami a véges kapacitás miatt nem mindig történik meg.

Forrás: RTL INFO

Az USA-ban többen halhattak meg koronavírus miatt, mint ahogy a hivatalos adatok állítják

A Washingtoni Egyetem által készített felmérés szerint az Amerikai Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt elhunyt betegek száma a hivatalosan nyilvántartott 575 ezer halott helyett akár 900 ezer is lehet.

A szakemberek meggyőződése, hogy a járvány csúcspontjain az egészségügyi intézmények olyan leterheltség alatt álltak, hogy az egészségügyi személyzet nem tudott lépést tartani a rájuk nehezedő munkaterheléssel, a halálesetek számával és azok megfelelő regisztrálásával és jelentésével. Ezért a Covid–19-vírussal összefüggő halálesetek nem mindig kerültek be a koronavírus-statisztikákba. A kutatók szerint a megállapításuk nemcsak az USA területén, de az egész világon jelentett halálesetekre igaz lehet, ezért a világviszonylatban jelenleg regisztrált 3,24 millió haláleset valós mértéke akár hétmillió is lehet.

Forrás: The Blaze, Health Data

Előzetes letartóztatásba helyezték a tüdőgyulladást okozó mérgező maszkok forgalmazóját

Franciaországban előzetes letartóztatásba helyezték Laurent Hericord-t, azt a francia üzletembert, aki Belgiumban az „Avrox-ügyben” vált hírhedté. Az Avrox vállalat 15 millió textilmaszkot adott el és szállított ki patikákba a belga kormány megrendelésére, azonban a textilmaszkokról kiderült, hogy azok tüdőgyulladást és tüdőkárosodást okozó ezüst- és titán-dioxid nanorészecskéket tartalmaztak.

Az ezüst- és titán-dioxid a textíliák fehérítéséhez széles körben alkalmazott vegyi anyag. A helyzet abszurditása az, hogy a maszkok viselését éppen a súlyos tüdőgyulladást okozó koronavírus elleni védekezésként tették kötelezővé szerte a világon. A belga kormány a mérgező maszkokért 40 millió eurót fizetett.

Forrás: Le Soir, The Brussels Times (1), The Brussels Times (2)

Meglepő ajándékokkal csábítják oltásra a lakosságot a világ minden részén

Az oltásra jelentkezők számának csökkenésével mindenhol lelassult az oltási kampány, ezért a nyájimmunitáshoz szükséges átoltottság érdekében számos ország ajándékokkal akarja motiválni állampolgárait az oltásra.

Szerbia például 25 eurót fizet mindenkinek, aki beoltatja (vagy már beoltatta) magát koronavírus ellen. New York Cityben a Yankees és a Mets baseballcsapatok szurkolói a kedvenc csapatuk stadionjában vehetik fel az oltást, ahol egyúttal egy későbbi meccsre szóló belépőjegyet is a kezükbe nyomnak. Izraelben ingyensör, -pizza és tradicionális fogások járnak már egy vakcina felvételéért is. Egy indiai városban ingyenes arany orrpiercing jár a nőknek az oltásért, a férfiak ugyanitt konyhai kézi mixert kapnak ajándékba. Kína fővárosában két doboz ajándék tojással csábítják a lakosságot. Moszkvában ingyenfagyi jár minden beoltottnak, az Egyesült Arab Emirátusokban vakcinadózisonként tíz százalék kedvezményt ajánlanak az éttermek a számla végösszegéből.

Forrás: Ouest France

(Borítókép: Amerikában a Krispy Kreme fánkot ajándékoz az oltottaknak. Képernyőkép: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.